Un veí de Cala Rajada es suïcida per no poder pagar el lloguer de la seva casa

EU convida a participar en la concentració de protesta convocada per la PAH per demà dissabte, a les 20 h, a la Plaça dels Pins

 

La desesperació per la manca de feina i dels consegüents ingressos sembla que està darrere el suïcidi d’un home d’uns cinquanta anys, que es va llevar la vida, segons deixà escrit en una nota, perquè ja no li quedaven recursos ni per a pagar el lloguer de la casa que habitava, cosa que ja li havia provocat un avís de desnonament.

En aquest cas, pot ser que el suïcidi estigués relacionat amb una depressió que l venia d’abans, però és evident que la taxa de suïcidis ha augmentat considerablement des de l’inici de la crisi, al mateix temps que es redueix l’esperança de vida. En massa casos els suïcidis o intents de suïcidi estan vinculats als desnonaments, majoritàriament aquells que venen instats pels bancs que executen hipoteques abusives impossibles de pagar.

EU lamenta aquesta mort i totes les que ja s’han produït per efecte d’una crisi/estafa que deixa desemparada a una part important de la població. Situacions com aquesta demostren el fracàs i la insensibilitat d’unes polítiques econòmiques que porten a l’atur un gran nombre de persones, que queden sense recursos econòmics per fer front a les necessitats bàsiques. Així mateix les retallades en serveis socials fa que no hi hagi ajudes suficients per atendre els sectors més vulnerables de la població.

A pesar de declaracions oficials hipòcrites, els desnonaments continuen a un gran ritme i les entitats financeres, fins i tot aquelles rescatades amb fons públics, segueixen expulsant del seu habitatge a aquelles persones que no poden pagar la seva hipoteca. Però els desnonaments no venen únicament de les hipoteques, sinó que moltes persones que viuen de lloguer tampoc estan en condicions de pagar la renda.

EU reclama autèntiques polítiques d’habitatge que garanteixin que el teòric dret constitucional a un habitatge digne sigui una realitat i no una simple declaració retòrica buida de contingut, que s’estableixi la dació en pagament, la moratòria sobre desnonaments i la cessió en lloguer social dels habitatges que acumulen els bancs. Així mateix reclamam dels serveis socials un seguiment dels problemes d’aquelles persones que no poden pagar el seu lloguer o els rebuts de llum i aigua a fi de que ningú quedi privat d’un sostre ni d’aigua o llum. Ni un suïcidi més, ni cap persona sense un lloc on pugui viure amb dignitat!

Per a protestar contra la situació actual, per a reclamar mesures efectives, per a que ningú quedi privat d’un habitatge per motius econòmics, perquè no es produeixin més desnonaments, per no portar la gent a la desesperació, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca convoca una concentració per demà dissabte, a les 20 hores, a la Plaça dels Pins de Cala Rajada. Els militants d’EU serem allí fent costat als membres de la PAH i convidam a tota la ciutadania a solidaritzar-s’hi i assistir-hi.