Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2335
 
         “Un equip de govern suposadament progessista no pot continuar patrocinant un concurs de bellesa en ple Segle XXI, tant si és d’homes com si és de dones
 




         Un any més se celebrarà el concurs de bellesa Mr. Gay Mallorca, a Cala Rajada, amb la col·laboració econòmica -10.000 €- de l’Ajuntament de Capdepera.
 
         Com ja hem manifestat en passades edicions, l’Ajuntament de Capdepera no pot continuar patrocinant concursos de bellesa en ple Segle XXI, tant si són de dones com si són d’homes. Ja fa molts d’anys que el nostre ajuntament, com la resta d’administracions, varen deixar d’organitzar aquests tipus d’esdeveniments que discriminen les persones per la seva bellesa física i que van en contra de totes les polítiques d’igualtat que s’estan implantant.
 
         Després d’anys de lluita de les administracions i de la societat contra la idea de la dona objecte i de les nefastes conseqüències que té en les adolescents la promoció d’un ideal d’al·lota basat únicament en l’aparença física, resulta que aquí, a Capdepera, suposadament governats per gent progressista, estam patrocinant un concurs de bellesa masculí. Al nostre parer, res canvia pel fet que el concurs sigui d’homes, és exactament igual i se segueix premiant únicament el físic.
 
         També des de MÉS pensam que aquest concurs de Mr. Gay, lluny de transmetre una imatge plenament normalitzada i integrada dels homosexuals, per la qual tant s’ha lluitat, aconsegueix l’efecte contrari: en dóna una imatge estereotipada i irreal.
 
         En conseqüència, demanam un cop més a l’Ajuntament que deixi de patrocinar amb diners públics aquest tipus d’actes clarament discriminatoris. I en qualsevol cas, podem avançar que si MÉS té responsabilitats de govern en el futur eliminarà aquesta col·laboració.
 
                                               MÉS per Capdepera