Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2363


   La ITB, fira o mercadet?

  per Auambabalubabalambambú














Ja no sé si es tracta d'una fira internacional sobre TURISME o d'una reunió de quatre amics que munten quatre fulletons, quatre pòsters..., on el que l'únic que fa falta és que un d'ells tregui un joc de taula i uns tassons per servir whiskys.
Vaig esser a la fira de Berlin i sempre és el mateix del mateix, i pel que fa a l’estand de Capdepera quasi em cau la cara de vergonya en veure el que hi havia muntat. Ara resulta que, a part dels omnipresents tríptics amb les fotos de Capdepera, hi van els comerços a fer-se publicitat. 

Que jo sàpiga, la fira és una cimera de destinacions turístiques i no una oportunitat de fer propaganda de negocis privats. Resulta patètic que la Regidoria de Turisme pensi que una línea de desestacionalització turística és mostrar l'obra artística entre un pintor i un negoci privat, quan el que hi havia eren quatre objectes mal comptats. I què es pensen?, que ara vindran turistes a cercar l'obra de Gustavo i d'Art en Joies? De veritat creuen que augmentaran els turistes gràcies a aquest estand? Es pensen que Art en Joies tindrà més clients per haver presentat l'obra a la fira? Doncs si que estan desesperats! Això és fer el ridícul i sembla mentida que l'Ajuntament dediqui esforços i doblers a promocionar aquestes iniciatives. Capdepera no té més encants que aquests?.

Si fos una iniciativa pròpia d'un artista, d'acord, val. Però pel mig hi ha un negoci privat i això és el que no es pot tolerar. Que amb els doblers del poble es faci publicitat d'un negoci privat.

És per denunciar-ho. Si la fira de Berlin continua acceptant aquestes propostes és una clara evidència que perd prestigi internacional. El que abans era exclusivament publicitat per a les destinacions, ara, pel que es veu, també accepta que petits comerços aprofitin la situació per ficar-s’hi i fer-se publicitat a costa dels fons públics. 

Cas a part són els hotelers, que pel seu pes específic en el turisme tenen dret a tenir el seu racó a la fira. En canvi, els comerços no. Un altra cosa són les associacions de comerços que, en aquest cas, sí que s'acceptaria que, igual que els hotelers, tinguessin un estand, com l'associació de bars i restaurants. Com deim, sempre hi quan es presentin com a associació i no de manera independent, ja que així sí que va en benefici de tots. Amb tots els meus respectes, vos imaginau que Ca'n Buti, el Bar Los Amigos o la peixateria Morey presentassin el seu estand individual a la fira de Berlin? Sona estrany, no? Doncs això és el que ha fet aquesta joieria. No és fer el ridícul, això?.

Si tothom fes el mateix, la fira de Berlin prest es convertiria en un mercadet, on cada petit comerç aniria a vendre els seus productes, cosa que no és l'objectiu de la fira. Per això consider que si la fira de Berlin accepta que els negocis tipus Art en Joies tinguin el seu estand és un clar símptoma que perd prestigi internacional.