Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 1122

L'associació de veïns de Son Jaumell, en referent a les declaracions de Més en defensant la seva posició per justificant la creació d'un nou Pàrquing volem comunicar el nostre punt de vista.



Inicialment, volem posar de manifest la nostra incomprensió davant el tancament de l'actual pàrquing, ja que segons els arguments exposats per MÉS el que se'ns planteja primerament és un fracàs polític en la lluita contra el tancament d'un Pàrquing amb una ubicació excel·lent i com tots sabem, amb més de quaranta anys d'història.

Deim fracàs perquè les raons fonamentals per la qual s'ha de tancar és per estar dins zona ANEI, Xarxa Natura 2000 i dins el parc natural de Llevant (aprovat, a més amb posterioritat dels inicis del pàrquing)

I tot i que el pàrquing de la carretera de l'ermita d'Artà, es trobi totalment dins l'anomenat parc natural, els pàrquings d'Es Trenc i Cala Llombards també estiguin 100% dins Anei i xarxa natura 2000 no s'han hagut de tancar. Per què a Capdepera sí?

A més cal assenyalar que la dimensió dels dos aparcaments dins rústic de la platja d'Es Trenc son aproximadament 19.000 m² l'un i 15.000 m² l'altre, el que suma uns 34.000 m² per una platja que en la seva extensió és aproximadament 10 vegades la de cala Agulla i que el primer pàrquing, que es troba DINS SA ZONA DUNAR i a 1 minut de la vora de la mar, te una capacitat màxima de 400 places, mentre el més petit a pesar d'estar dins rústic es troba a 1,5 km de la platja.

Recordem que la proposta demana 450 places a un terreny d'uns 25.000 m² per una platja 10 vegades inferior en extensió que la que citem com a exemple.



Els aparcaments d'Es Trenc reflecteixen clarament les dues realitats; la primera, que un pàrquing controlat, dins zona de màxima protecció mediambiental Si és possible, i segona, que un pàrquing més llunyà i amb servei de bus llançadora també ho és.

Cita l'escrit de Més per Capdepera: "Cal afegir també que cala Agulla es convertirà en l'entrada sud del Parc Natural de Llevant i que altres indrets de l'illa, en una situació similar, compten amb aparcaments legals en sòl rústic" (nosaltres aquí afegim ANEI I XARXA NATURA) "En resum, no es farà res que no funcioni a altres zones de Mallorca."

PER QUÈ S'HA DE TANCAR L'ACTUAL PÀRQUING DE CALA AGULLA DONCS?

No és contradictori?

Devia ser objecte del Pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) tancar l'actual pàrquing per requalificar i destruir un terreny rústic que es troba al costat del mateix, quan aquest terreny reuneix les mateixes condicions que el que ja s'anava utilitzant i que a sobre implica, segons la planificació inicial de l'ajuntament, una sortida per una zona de veïns que actualment NO es veien afectats de cap manera pel pàrquing de l'Agulla? No devien tenir per objecte traslladar-lo a una àrea més llunyana per a intentar alleugerar sa pressió a la qual està sotmesa la zona a causa de la gran afluència de cotxes/persones generada pel seu fàcil accés...?

Mirant aquestes fotografies, un actual respecte una que data de principis dels anys vuitanta ens demanam; que és el que diferencia un terreny de l'altre?, i per quina raó no s'ha lluitat amb més força per al manteniment d'un terreny ja destruït?


Totes aquestes qüestions ens desperten novament els dubtes de fa quatre anys, quan immediatament després de la notícia del tancament del pàrquing ja hi havia un projecte per a una nova ubicació per iniciativa privada acceptat per l'ajuntament i en tramitació per a la seva legalització. I que casualment la finca en qüestió va ser comprada pocs mesos abans de la resolució d'aquest tancament per una societat vinculada al propietari de l'actual pàrquing. Hi havia informació privilegiada pel mig...?

Per què hi havia tant d'interès per a la creació d'un nou pàrquing en comptes de lluitar amb la força amb què s'ha lluitat per a aconseguir la llicència del nou?

Com pot ser que totes les altres platges abans anomenades segueixin amb el pàrquing dins zones protegides i aquí es tanqui un per posar un de nou al costat?

Amb tot això no volem dir que no sigui correcte l'opció de tancar el pàrquing actual, sinó que l'únic que volem és que s'apliquin les mateixes normes o permisos que a altres municipis o que, ja que es tanca un, se cerquin alternatives més acords amb les expectatives i finalitat d'aquest tancament, que repetim, segur que no tenia com a objectiu traslladar-lo a la finca rústica colindant.

No podem entendre que hi hagués unanimitat a l'hora de votar a favor de l'aprovació d'un projecte deixant a l'aire una qüestió tan important com ho són els accessos que en el pitjor dels casos passarien per una zona residencial sense cap mena de necessitat o llei que obligui aquest fet.

Qui ens garanteix que no s'acabarà tancant l'accés actual així com s'ha tancat el pàrquing? El GOB en vàries ocasions ha publicat que segons el seu punt de vista també s'ha de tancar aquest accés. El que deixaria com a única opció uns camins totalment inadequats pel gran flux de vehicles que genera un aparcament d'aquestes dimensions.

https://www.gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/el-gob-torna-a-al-legar-contra-l-interes-general-de-l-aparcament-en-rustic-de- cala-agulla-capdepera

https://www.gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/el-gob- alerta-amb-les-intencions-de-fer-un-nou-aparcament-en-sol-rustic-a- cala-agullaadequades a tot aquest procés.

Com a veïns i com a ciutadans estam molt decebuts de les forces polítiques del nostre municipi perquè continuem opinant que, ja que es tancava un pàrquing, és incomprensible que es col·loqui immediat al que ha existit fa més de quaranta anys.

Després de múltiples crides com a associació de veïns perquè se'ns faci cas ens hem vist desemparats pels nostres polítics locals davant l'aprovació al parlament d'una esmena que no determina aspectes de fonamental interès públic.

És bastant evident que s'atraquen unes eleccions i que cap dels partits determinants a l'hora de la votació s'hagi atrevit a fer una passa enrere per tractar de fer les coses bé sinó que s'han estimat més aprovar una proposta que deixa les portes ben obertes a qualsevol desbarat com ja ens té acostumats l'equip de govern del nostre municipi.

I volem donar les gràcies a tots els partits que si ens han escoltat i han tractat d'evitar l'aprovació de l'esmena amb la intenció de cercar alternatives més coherents i adequades a tot aquest procés.