Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 1458
Antoni Flaquer  “Coix”




Una seixentena d’anys deu  tenir aquesta fotografía de Miquel Flaquer, mestre  Miquel Coix. En aquestes calendes de gener, orfes de poder celebrar Sant Antoni per normativa sanitaria, la imatge que avui us oferim serveixi de recordança d’aquesta tradicional festa en temps passats.

A la fotografía en blanc i negre, una enflocada carrossa antoniana, per obra i gràcia, aiximateix, de Miquel Coix , portant  jovenetes gabellines de la contrada dels carrers del Port i Migdia, tocant guitarra i cantant. De les joves  de la carrossa, únicament coneixem a Maria Flaquer Obrador  -- filla de mestre Miquel i germana meva – i les germanes Bárbara i Joana Colom Brunet, ambdues filles de Miquel Colom, que fou, juntament amb el seu pare Antoni, “clavari de Sant Antoni”, per espai de moltíssims d’anys.  A casa seva es vestia de “dimoni” la colla de  Pere Bessó i Salvador Baió, els més repressentatius, a banda d’altres que tambè exerciren com embaixadors dels inferns.

Per cert, la nostra assidua lectora Joana Colom, si ho té a bé, podria facilitar-nos els noms de les al·lotes que l’acompanyen a la carrossa que il·lustra aquest escrit. A més de la meva germana Maria, de Bárbara i Joana... Qui son les altres jovenetes?.  Gràcies, Joana!

Tant de bó que al 2023 poguem celebrar tan exitosa festa amb salut i alegría!

Per molts d’anys!!

A.F.O.