Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2041
Antoni Flaquer “Coix”



El Tio Toni del Miravista, 1957

Antoni Wheeler, era conegut a Cala Rajada per Tio Toni.
En Toni Wheeler, patró o capità de iots, arribà a Cala Rajada amb un veler avariat. El mestre d’aixa Toni Creus va treure el iot i adobà l'avaria, però el deixà avarar durant 6 o 7 mesos, fins que no cobrà la feina.
En Toni Wheeler llogà la pensió Miramar i li canvià el nom per Hotel Miravista, avui Casa Nova. Ell i dues secretàries cuidaven l'hotel. Las secretàries, "dos monuments!", deia que eren dues nebodes seves.
A l’estiu muntà una pista de ball al jardí. Record l'orquestra, "Los Estudiantes", que després es reconvertiren en "Los Pekeniques". Tengué molts de problemes perquè l'obligaven a parar el ball a les 12 de la nit.
El Tio Toni, a finals de temporada, anava a Anglaterra i abans de començar la temporada d'estiu tornava amb dues “nebodes” noves. El Tio Toni, propietari d’una llanxa ràpida, va esser el primer que va fer esquí nàutic per als seus clients.

A la fotografia de portada, el Tio Toni amb la cuinera vestida de negre i davantal, dona d’en Pere Antoni Gallu, les dues secretàries i la resta de servici. Com es dedueix per les barques endiumenjades amb els paperins, la imatge va ser presa el dia del Carme.