Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2044
Imatges del port de Cala Rajada d’ Axel Herrmann



El senyor Axel Hermann ens ha remès una sèrie de fotografies datades a l'any 1965. En aquestes imatges podem veure escenes quotidianes del moll de Cala Rajada, amb els mariners fent les seves tasques (adobant xarxes, descarregant la pesca, traginant estris i ormeigs...). El poble encara tenia la pesca com a puntal de la seva economia, però el turisme treia cap i els nous hotels brostaven arreu. 

Les belles imatges ens mostren, entre altres detalls,  les platgetes sense el Club Nàutic, els llaüts en el varador davant el carrer Gabriel Roca (transitable per als cotxes) o les barques entrant a port. Encara hi podem veure un viver de llagostes de fusta, dels que es fondejaven enmig del moll. Personatges com José Fernández, Miquel Massanet o Bartomeu Bauzà, entre d'altres, donen vida a aquestes estampes del quefer d'un temps, d'una gent...





La indústria turística cercava, i trobava, noves possibilitats de negoci, com ara les excursions en barca, voltejant per la costa, encara que fos amb en llaüts mínimament adaptats per traginar gent. Noves possibilitats que no es deixaven passar per alt.





Unes imatges per a gaudir de la fisonomia de la Cala Rajada dels anys 60. Una dècada en què, per a bé i per a mal, el turisme de masses ens va descobrir.

Gràcies sr. Axel per compartir-les.