Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2021
Antoni Flaquer “Coix”



Residencia Juan Riera Cavaller (2)

La nova residència va obrir el 20 de juliol de 1961 i la va inaugurar el ministre José Solis Ruiz, el ministre mes simpàtic de Franco (se’l coneixia com “la sonrisa del régimen”).

La nova residència, un caixó de quatre plantes, de 75 habitacions –60 dobles i 15 triples– dedicades principalment a famílies. Obrí estiu i hivern amb torns de 15 dies.

A la planta baixa vorera carrer Elionor Servera, un saló recreatiu, al costat els conserges i l’oficina del director. A darrera l’oficina de l’administrador. A la part de la mar, la cuina i magatzem.

Al primer pis, un gran bar a la vorera del carrer Elionor Servera, una sala d’estar i, tapat amb cortines, dins la sala un altar per dir misses. A continuació, el menjador amb vistes a la mar. En els pisos superiors, les habitacions.


A las dues fotos, la residència amb les banderes: la requetè, la bandera espanyola i la bandera falangista.



La tercera foto, a l’esquerra l’administrador Melchor García Pérez, amb la seva esposa; després el director Manuel Leal Conde amb l’esposa.


A la quarta foto, convidats a la festa de fi de torn: el sergent de la Guardia Civil de la comarca, el contramestre Toni Rechac i el «jefe» de sindicats, fent broma amb la cambrera.

Després un fulletó de la Festa de Fi de Torn.



Els germans Sastre, propietaris d’una flota d’autocars, obtingueren la concessió del bars de la residència de Cala Rajada i Can Picafort i de les excursions per tota Mallorca. Propietaris de la sala de festes Bolero.

Tancaren la residència per aluminosis a les columnes de formigó, per por d’esfondrament.