Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2399

 
Hivern 1958






 

Pensem que la fotografia esta feta devora del portal de la torre d’En Nunis, devers l’any 1958.

L’al·lota és na Margalida Melis de la Vega, “Mayo” per a la família, nascuda l’any 1934. Margalida és filla de Pere Melis Rosselló, que vivia en el nombre 9 del carrer Muntanya i que, als 16 anys, decidí anar-se’n a fer les “amèriques”.  S’establí a Xile, concretament a Los Angeles, on tingué un molí de farina durant molts d’anys. Allà començà una nova vida i creà la seva família. Tingué 4 fills, na “Mayo” fou la segona.

Quan na “Mayo” acabà la carrera de magisteri, els seus pares li regalaren un viatge a Mallorca, com a premi, perquè vingués a conèixer a la seva família gabellina. Després de casada tornà dues vegades més.

 
Qui és la nina?

La nina que surt amb ella, tenia 5 anys i és a Mari Germa Melis, filla de Jaume Melis “Mengol”, fillol i cosí del seu pare. Pel que comenta na “Mayo”, al nina li va fer de guia quan pujaren al Castell, on sembla que va ser presa la fotografia.

Ella recorda molt bé aquell viatge i ens ha fet arribar aquesta fotografia des de Los Angeles de Xile.

Li donam les gràcies, sabem que te contacte per les xarxes socials amb nosaltres i també amb molta gent de Capdepera i amb la seva família, és clar.