Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2193



La Balear, és una barca de bou construïda per les drassanes Ballester de Palma el 1924 per anar exclusivament a la vela, i per tant, hereua de les formes tradicionals mallorquines.

La Balear va acabar la seva vida activa com a pesquer el 1995 després de més de 70 anys de fer feina a la mar, el seu destí immediat era sofrir un desballestament vergonyós. Conscients de la necessitat de salvar aquest element del nostre patrimoni marítim, des de l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Mallorca es va iniciar una campanya de salvament de la Balear que va aconseguir que el Consell de Mallorca, mitjançant la declaració l’any 1998 de la barca com a Bé d’interès cultural amb categoria de monument, es fes càrrec de la propietat de l’embarcació i que es pogués començar el llarg camí de restaurar-la.

El procés de restauració es va iniciar l’any 2000 i va acabar l’any 2004. La tasca de restaurar l’embarcació fou una feina que va desenvolupar el taller de mestres d’aixa del Departament de Medi Ambient.

Des del 2004 fins a l’actualitat, l’embarcació ha desenvolupat un programa d’activitats culturals, esportives i de representació de la Institució promogudes des del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca.

Promogudes pel Govern Balear fa visites a la costa del del Parc de Llevant. Aquests dies l'hem pogut veure al moll de Cala Rajada.