Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 3143

 Carta al President del Govern Espanyol

Sr. D. José Luis Rodriguez Zapatero















Sr. President: Vostè, com a polític, intervengué en el plenari de la Cimera del Clima de Copenhaguen amb aquestes paraules: "Necesitamos un acuerdo aquí y ahora. No podemos perder tiempo porque si fracasamos en Copenhague todos perderemos. Los países desarrollados tenemos que reducir emisiones y apoyar financieramente a los países en desarrollo a adaptarse al cambio climático. Ni EEUU ni China pueden fallar en esta cita histórica ni eludir sus compromisos con el mundo".

Vostè, en el seu discurs, encoratjà els ecologistes amb aquestes paraules: “reconocimiento a todos los que a través de ONG y movimientos sociales han reclamado respeto a la tierra. Hoy es su día. Tenían razón".Vostè apostà per un nou model energètic: "una nueva era energética ha de nacer en nuestro tiempo. Tras la era del carbón y la reciente del petróleo, debe nacer una nueva era basada en el ahorro, en las renovables, en el gran esfuerzo tecnológico compartido y en la democratización de la capacidad de producir energía".

I vostè anuncià els greus perills que correm si no s’arriba a un acord satisfactori, amb aquestes paraules: "El cambio climático es fundamental para el futuro. Y si los jefes de Gobierno estamos aquí es porque queremos un acuerdo, porque hemos asumido una conclusión científica: estamos elevando la temperatura de una forma peligrosa para la pervivencia de la humanidad, que ya tiene consecuencias graves".

Ningú no pot dubtar de la seva bona voluntat a l’hora d’enfrontar-se a un dels reptes més greus que mai hagi patit la Humanitat. Malauradament, i vostè hi ha d’estar d’acord, la Cimera no ha aconseguit acords a l’alçada de les circumstàncies, “els polítics no han parlat  i els liders no han actuat”.Quatre activistes socials es troben avui detinguts a la presó de Vestre Faengsel, Dinamarca, per encoratjar els polítics i líders mundials a arribar a acords satisfactoris. La justícia danesa aplica tot el rigor de la llei a aquestes quatre persones, moguda, aparentment, més per la impotència i el desig de venjança que per l’esperit de justícia. Si la Cimera no ha assolit els compromisos i no ha satisfet les esperances no és, en cap dels casos, culpa de Juan López de Uralde, Nora Christiansen, Christian Schmutz i Joris Thijssen.

No és el moment, pensam, de la desunió entre els qui volem transmetre a les futures generacions un món més natural, i molt manco el de crear desavinences i enemistats que no condueixen enlloc, entre els qui lluiten per evitar el canvi climàtic. I l’actuació de la justícia, de la lletra petita i miserable de la justícia, l’únic que  aconseguirà serà entorpir la lluita contra el CO2.Per tot plegat, li demanam, com a líder polític que és, que faci gestions al costat del Govern de Dinamarca per a l’alliberament dels activistes de Greenpeace. Com vosté diu: “Hoy es su dia. Tenian razón”. 

Atentament,
A.C. Cap Vermell