Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 3911






 L'expedient ressuscitat







El batle dóna per tancat el tema de l’expedient de Cap Vermell Beach. El PP, diu amén i que la declaració del funcionari no s’ajusta a la realitat. MES, de la seva banda, no es creu les explicacions “oficials”. I nosaltres? I el poble? Què en pensa, el poble?
 
Intentem ser objectius. Es fa una liquidació complementària a una empresa, per obres realitzades, se li emet una acta de conformitat que, inicialment, l’empresa diu que accepta, però que finalment es nega a firmar. Què ha passat, d’aleshores ençà? Quins moviments hi ha hagut al més alt nivell? La liquidació estava enllestida el 5 de novembre. Han passat més de cinc mesos i, justament, l’expedient ha “ressuscitat” quan aquest ha transcendit als mitjans de comunicació.
 
El funcionari que normalment tramitava aquests expedients – segons ha declarat ell mateix, i ningú no ha desmentit – va advertir el regidor d’Hisenda i el mateix batle d’una situació que considerava irregular, perquè no s’ajustava al procediment habitual. Per què s’aparcava aquell expedient?  L’explicació més sorprenent de tot plegat és la que, segons sembla, hauria donat el cap de l’empresa encarregada d’inspeccionar les obres i fer la liquidació complementària: esperaven a veure si aconseguirien un acord amistós amb Cap Vermell Beach.
 
Què en pesa, el poble?, ens demanàvem al principi. Els ciutadans sabem que l’Ajuntament no dóna tres o quatre mesos de marge perquè cadascú es pensi tranquil·lament si vol pagar o no els seus impostos. I els ciutadans també saben que, en la majoria de casos, la seva percepció de l’estat de coses – gürtels, palmarenas, nóos, bárcenas... – no coincideix amb les explicacions oficials, i que de la missa no n’arriba a saber ni la meitat. I això és probablement el que passa ara mateix a Capdepera.
 
Ens diuen que tot es va fer correctament, que s’ha seguit el procediment establert, que els empleats de “baix” actuaren amb excés de zel, que hi ha hagut manca de “coordinació”... Però, amics lectors, ja sabeu allò de l’esposa del Cèsar, que no basta que sigui honrada. I és que en aquest cas, per acció o per omissió, s’ha actuat de tal manera que es fa molt difícil que els nostres dubtes s’esvaeixin. Segurament estam parlant de gent honrada, però també, i en qualsevol cas, maldestra a més no poder.