Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 3589

Ple ordinari del mes de febrer

Precs i preguntes



En el torn dels precs i preguntes, el PP va començar demanant al batle de Capdepera, Josep Gallego, què hi guanya d’enganar al poble no contestant les preguntes que l’oposició fa als plens, com per exemple, qui ha pagat el projecte del Cap Vermell, o que ha passat amb els expedients sancionadors de cans perillosos que s’arxiven. I també què hi guanya incomplint els acords de ple de l’Ajuntament com la reducció dels sous de l’equip de govern que s’ha reduït des del mes d’octubre i havia de ser des del juny amb caràcter retroactiu.

Es va demanar al regidor de Fires i Mercats, Climent Crespo, sobre el Mercat Medieval, ja que les bases diuen que una empresa o associació pot organitzar i cobrar les factures per ocupació de via pública, quan, segons va explicar el portaveu del PP, Joan Ferrer, no hi ha ordenança reguladora. Crespo va contestar que la idea va sorgir després de xerrar amb la conselleria de Presidència, ja que ells ho feien d’aquesta manera amb els seus mercats, i és un sistema d’autogestió del mercat; tot i així va dir que només s’està mirant la possibilitat i que no és res segur.

Seguidament es va xerrar sobre el trasllat del personal de l’Ajuntament a Ca’n Creu d’Inca, a la qual cosa el batle va respondre que no hi ha data, i el PP va explicar que no se’ls hi pot dur perquè per Ple està aprovat que ha de ser un casal de cultura.

També va sorgir la qüestió dels cotxes en venda a l’autovia Joan Carles I, i es va xerrar sobre els 83.000 euros que l’Ajuntament va avançar perquè el Govern pogués instal·lar la TDT. Es va exigir al batle una sol·licitud immediata de devolució dels doblers. Referent a la TDT es va comentar que és competència del Govern i per tant han de fer l’esforç d’instal·lar els nous repetidors, on Sebastià Sureda, regidor de Comunicació, va explicar que tenen un cost de 120.000 euros i que davant la negativa del Govern s’havia demanat a les empreses privades de Televisió que fessin la inversió. 

Per acabar va sorgir l’opció de compra de Ca’n Creu, que ha costat 46.400 euros a l’Ajuntament i caduca el mes de maig.  Bartomeu Alzina va explicar que confien arribar a un acord i que es va fer l’aposta en el seu moment perquè pensaven era encertada.

EU-EV  va repassar alguns punts comentats pel PP, com el Mercat Medieval, del qual va dir que era més senzill fer començar ordenança reguladora de preus. També sobre la rebaixa dels sous dels regidors, i sobre els 83.000 euros de la TDT. 

Es va xerrar sobre la campanya Compatir cotxe, informació que es pot veure al web de l’Ajuntament, i va demanar sobre la possibilitat de realitzar un acte simbòlic a  Capdepera per la convocatòria d’apagada general del llum per la pujada de preus, per dia 15 de febrer,. Mateu Garau, regidor de Vies i Obres, va dir que consultaria què es pot fer. 

També es va demanar al regidor de Vies i obres sobre la il·luminació del parc Es Castellet, i va respondre que s’ha de canviar la instal·lació elèctrica i per temes de pressupost no ho va considerar prioritari.

Referent a l’àrea d’Urbanisme, EU-EV va demanar sobre les llicències que s’havien demanat d’obra nova a les urbanitzacions sense clavegueram, i el regidor Bartomeu Alzina va dir que mitja dotzena, i que es va xerrar sobre la llei que de noves construccions  a dites urbanitzacions.  La portaveu de EU-EV, Maria Orts, va demanar el  per què del retard en donar els finals d’obra, i el regidor va respondre que el departament no funciona. Així, EU-EV va dir al batle que ha de treure les bases per fer una oposició d’arquitecte a jornada completa.

Es van demanar copies de les condicions del rentings que s’han fet aquest any, i sobre l’edifici de la cooperativa, a la qual cosa el regidor Rafel Fernàndez va dir que s’està esperant que s’aprovi ell catàleg. També es va demanar sobre Es Claper des Gegants i el regidor Sebastià Sureda va explicar que s’està duent a terme un estudi i una neteja per posar-lo en valor com a patrimoni turístic. Es va demanar també un llistat del sobrecost de les obres municipals, i per què s’havia demanat l’ISO 14001 a les empreses per fer la segona fase del casc antic, ja que aquesta condició deixa a fora moltes empreses del poble. Segons va explicar el regidor Fernàndez, es van seguir el  mateix criteri que amb la primera fase. Es va fer ressò de l’opció de compra de Ca’n Creu i Rafel Fernàndez va explicar que volien que l’edifici fos del poble i que estaven segurs que aniria endavant, a afegir que cada dia insisteixen a Palma per tancar l’acord. 

Per acabar EU-EV va explicar que les regidores han perdut la confiança en el batle perquè no ha complit els acords del pacte que havien signat per la seva investidura.

Es Grup va fer un repàs de l’any que fa que Josep Gallego és batle de Capdepera, i va demanar què s’havia fer durant aquest any. El batle va dir que s’havia continuat tot el que estava començat, com els Pla E. El portaveu de Es Grup va dir que s’hagués pogut treballar en actualitzar les ordenances.

Va demanar sobre els convenis laborals del personal i funcionari, i la regidoria de Cultura sobre la situació de Capdepera Ràdio. El regidor va contestar que la taula de so de l’emissora s’havia romput i s’està mirant de comprar-ne una de nova, al mateix temps que es pensa amb la possibilitat de traslladar la ràdio perquè el local té goteres. 

Al batle se li va demanar sobre el museu de la mar, i sobre Cala Agulla, i va dir que confien en que el mes de març s’arregli, segons paraules de la Consellera.

Sobre l’hotel de Son Moll, es va explica que la propietat ha demanat l’aixecament de precinte, però que no s’ha comunicat res. També va demanar que hi volen fer a Ca’n Creu d’Inca, i es va respondre que dur-hi l’Ajuntament però que no es pot per acord del ple.

Sobre la caducitat de l’expedient a l’inspector de la Policia Local, el batle va dir que no se n’havia que caducava.

I per acabar, es va xerrar sobre els pressupostos del 2001. Es va dir que s’havia presentat un esborrany però que tenia dubtes per part de l’oposició, i el batle va explicar que en acabar la liquidació del 2010, es convocaria una comissió per xerrar del 2011.  La darrera pregunta va ser quan deu l’Ajuntament, i es respondrà al següent ple.