Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3426
Amb assistència de la directora insular de Medi Ambient, Caterina Amengual

Inaugurada oficialment la restauració de la sínia de sa Font de sa Cala


El dissabte dia 28, a partir de les 17 hores i en el marc de les festes de la zona, hi haurà una jornada de portes obertes per a visitar aquest bell element del nostre patrimoni etnològic













Aquest reportatge inclou el vídeo.


La inauguració de la restauració de la sínia de sa Font de Sa Cala, el passat dijous dia 26, va constituir un acte social que va transcórrer en un agradable ambient, en el qual no hi mancaren ni les cançons, ni les glosses, ni una demostració de com funciona una sínia quan aquesta es troba en condicions de fer-ho.

Aquesta restauració s'ha d'emmarcar en el Pla de Desenvolupament Sostenible per a Mallorca, del Consell. Per a més informació, us remetem a l'extens reportatge publicat en aquesta mateixa pàgina el passat 5 d'agost.




Com deim en titulars, assistí a la inauguració de la "nova" sínia la senyora Caterina Amengual, directora insular de Medi Ambient, així com el batle de Capdepera, Josep Gallego, i distints membres del consistori.



Els assistents foren obsequiats amb un aperitiu. Entre els presents hi poguérem veureu, igualment, un grup d'interns de la veïna Residència per a la gent gran, i una nodrida representació de la societat gabellina. Entre la gent, el comentari unànime era el bon gust que els tècnics del Consell de Mallorca han tengut a l'hora de restaurar aquesta sínia, un element que pot constituir un pol d'atracció per a visitants que cerquin alguna cosa més que sol i platja.








Com no podia ser d'altra manera, un dels protagonistes de la festa va ser en "blai", l'ase d'en Pep Vila. L'animal, que en distintes ocasions ja havia tastat el que és donar voltes enganxat a la perxa, es va comportar de primera i ben haviat l'aigua va caure dels cadufos a la pica, com si els anys no haguessin passat.





L'amo en Joan de can Patilla havia fet un cabestre de pauma per a en "Blai", i aquest el va estrenar. I, com si res, va continuar donant voltes, indiferent a la molta gent que es mantenia pendent del seus moviments. En Pep Vila, veient que la cosa rutllava, es va permetre agafar el guitarró i cantar-ne dues.

Una monada.