La nostra "corresponsalia" a  Canyamel ens ha passat una nota comentant alguns aspectes  de l’actualitat d'aquest nucli gabellí.

    Primer de tot demanar disculpes pel retràs del comentari referent a les festes. Bé, de fet se'ns comentà que la distribució dels programes de festa no va ser gaire efectiva i molta gent ni se'n temé dels actes que hi havia preparats i no hi participà. La nostra corresponsal va ser una d’elles.

  No és d’estranyar, per tanta, la manca de participació a gairebé tots els actes, com la missa en honor de Sant Catalina Thomàs (24 de juliol), els jocs infantils i el sopar a la fresca (dia 25 de juliol). Als jocs infantils hi participaren uns 15 infants que realitzaren proves amb bicicletes i recerca d’objectes pel pinar. Com ja hem dit, el sopar al sopar a la fresca hi va haver menys gent que els altres anys, a cuasa d'aquesta falta d’informació. Això sí, les orquestres agradaren força, per bé que al principi no va ballar ningú. El  castell de focs artificials quedà en poca cosa, resultà bastant pobre i molt curt.

  Això és el hem arribat a esbrinar entre els residents de la zona.

   Festes a banda, tot seguit ens faig uns llista de comentaris que ha escoltat:

   - Alguns veïns no entenen com Canyamel té bandera blava, amb el torrent desembocant a la mar i quan l’aigua a l’horabaixa pareix lleixivada de rentadora i sense que cap màquina passi mai a fer neta l’arena.
   - També hi ha queixes de la màquina agranadora. Demanen que no passi per alguns carrers ja que cada vegada que ho fa els forats que hi ha es fan més grossos. Aquests forats són omplerts amb pedres pels propis veïnats per no fer malbé les rodes dels cotxes quan en passen. També hi ha faroles que fa temps que no funcionen (algunes més d’un any).
   - La sensació que tenen els veïnats, i aquí coincideixen els veïnats dels dos costats del torrent, és que l’ajuntament no se'n cuida com se n'hauria de cuidar i, ni tan sols, manté les infraestructures que ja existeixen. És una llàstima perquè molta gent que  visita aquesta zona opina que és un lloc preciós i privilegiat, però que hauria d'estar més arreglat. Amb un altre aspecte, vaja.