De Diario de Mallorca 29/07/2010


"A tots ells se'ls imputen quatre delictes d'homicidi imprudent i quatre delictes de lesions imprudents, i un delicte contra els drets dels treballadors. L'acusació particular demana diferents penes de presó que van dels tres mesos fins als quatre anys, així com inhabilitacions de fins a sis anys per a l'exercici de les seves professions i diferents muntants econòmics en concepte de responsabilitat civil. "






La jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 2 de Manacor, Martina Mora, va dictar abans d'ahir un acte pel qual obre judici oral per homicidi contra sis dels acusats per l'ensorrament de part de l'hotel Son Moll de Cala Rajada. Cal recordar que el tràgic sinistre es va cobrar la vida de quatre operaris i va causar diversos ferits a mitjans de desembre de 2008.

Així, els imputats Arturo A. Vila (arquitecte de l'obra), José L. Pujol (aparellador), Joan Bonet (cap de l'obra), Bernat P. Nadal (calculador d'estructures), Bartolomé Estelrich i Rafael Febrer (constructors) hauran de seure properament a la banqueta. Conclosa la fase d'instrucció, i en virtut de les penes demanades, la magistrada cita al Jutjat Penal de Palma que per torn correspongui a enjudiciar els fets.

L'esmentat acte judicial ratifica el sobreseïment provisional respecte a les imputades Antònia Serrano (propietària i administradora legal de S'Entrador SL) i Rosalía Vidal (familiar dedicada a l'explotació turística i no a la promoció o construcció per revenda), per la qual cosa no hauran d'acudir a declarar de moment.

La magistrada també requereix als acusats Estelrich, Febrer, Bonet i Nadal que prestin una fiança de 400.000 euros i ratifica la imposició de 300.000 euros de fiança per Vila i Pujol que l'acte estima suficients i que ja es detallaven en anteriors peces de responsabilitat civil .

Cal assenyalar que a més dels sis acusats que seran jutjats, l'acte també estipula l'obertura de judici oral contra diverses asseguradores, l'Associació de constructors de Balears i diverses societats limitades, com a responsables civils directes (els dos primers) i solidaris.