Programa de Competències Familiars













Entre el mesos de febrer i juny des del Serveis Socials de Capdepera i conjuntament amb la Conselleria d’Afers Socials i la Universitat de les Illes Balears hem realitzat el programa de Competències Familiars.

Aquest programa pretén millorar la convivència i comunicació entre els membres de les famílies participants. La metodologia consisteix en 14 sessions de 2 hores. En la primera hora els nins i nines fan la sessió per separat dels pares i mares i després d’un petit descans s’ajunten en la sessió familiar. Cal dir que cada 4 sessions s’ha realitzat un sopar per tal reforçar els vincles entre les famílies participants.

Els temes tractats en les 14 sessions són molts, com entre d’altres: com manejar l’estrés, la comunicació entre pares i fills, les recompenses, com donar instruccions, com parlar de les drogues, com posar límits...

A Capdepera començaren aquest programa 11 famílies i per diverses circumstàncies 4 es donaren de baixa i 7 el realitzaren amb èxit. Des dels Serveis Socials volem donar l’enhorabona a totes les famílies participants i també a les formadores que feren possible que aquestes anessin assolint els objectius.

Com ja s’ha comentat al principi, aquest programa és possible per la col·laboració entre diferents entitats, ja que la Conselleria d’Afers Socials subvenciona el programa mitjançant el sou de les formadores; la Universitat coordina el programa i el supervisa; i des de l’Ajuntament és posa el coordinador del programa, les instal·lacions i també se n’ha de fer càrrec d’una sèrie de despeses. Aquestes han estat subvencionades íntegrament per “la Caixa” cosa que volem agrair. També cal dir que tant “la Caixa” com “Sa Nostra” han col·laborat en material per a les sessions.

Volem agrair la col·laboració de tots els empleats del Poliesportiu, del departament d’Educació d’Adults i del departament d’Esports per la seva col·laboració.

La intenció del departament dels Serveis Socials és tornar a repetir aquest programa l’any que ve, si torna sorgir la possibilitat.