Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2155

Show-cooking, aprendre cuina en directe.


Curro Martínez (Es Racó des Moll)
i Joan Ramon Martínez (Es Llaüt)
oferiren una autèntica exhibició culinària



Llegiu-ne les receptes













El capvescre calorós del dimarts dia 13, festivament parlant, començà amb el taller de panades de les dones de la Parròquia, una demostració de com fer aquest autèntic monument de la gastronomia mallorquina. Cada any compareixen, aquestes valentes dones, i ensenyen els més petits a fer la pasta i a donar-li forma, després a farcir-la de carn i a enfornar-la.  



I ja se sap, si les mestres són bones, l'ensenyança fa més profit. Ara, tampoc no es va perdre pels alumnes. Hi posaren els cinc sentits, i alguns demostraren ja tenir una bona traça-









De calent en calent, ja les poguérem tastar. I vos podem assegurar que eren ben bones.

I tot seguit, el show-cooking, la demostració de cuina en directe, a càrrec, en aquesta ocasió, de Curro Martínez, del restaurant "Es Racó des Moll", i de Joan Ramon Martínez, del restaurant "Es Llaüt". Dos excel·lents cuiners que, a més, demostraren igualment una gran capacitat per a la comunicació. Per al xou, en definitiva. I d'això es tractava, precisament. En Xisco Campins exercí de mestre de cerimònies.







I aquí teniu les receptes dels palts que ens cuinaren aquests dos mestres.

ENSALADA MEDITERRÀNIA AMB VINAGRETA DE FRUITS DEL BOSC



INGREDIENTS:

Per a l'ensalada

- Fulles d'ensalada variades
- Fruita (maduixes, raïm, taronja...)
- Germinats variats (al gust de cascú)
- Fruits secs variats ( al gust de cadascú)
- Flors comestibles
- Formatge de cabra gratinat

Per a la vinagreta

- Confitura de gerd
- Vinagre de Modena
- Oli d'oliva gerge
- Sal
- Pebre bo (negre)

ELABORACIÓ:

Per fer la vinagreta

En un bol hi tiram la confitura, uns 125 gr de gerd, el vinagre de Modena (entre 80 i 100 ml) al gust, i també entre 80 i 100 ml d'oli d'oliva. Es bat tot amb un batedor de varetes.

En el centre d'una palangana una mica grossa hi col·locam les fulles d'ensalada, les envoltam amb mitges llunes de fruita variada (segons l'estació de l'any); damunt de les fulles d'ensalada hi espolsam els fruits secs i els germinats, col·locam els talls rodons de formatge de cabra gratinat i ho regam amb la vinagreta.

SERVIR:

Ho servim talment com ens ha sortit.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FILETS DE GALL DE SANT PERE AMB GULES I GAMBES A LA BILBAÏNA




INGREDIENTS (PER A 4 PERSONES):


- 4 filets de gall de Sant Pere (d'uns 200 gr)
- 200 gr de gules (un paquet)
- Una cabeça d'alls
- Julivert picat
- Pebres coents (una cullerada, millors dels petits)
- Patató (un per cadascú, o més)
- Verdures del temps (pastanaga, carabassó...)
- 20 gambes pelades
- Vinagre de Modena
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- Sal
- Pebre bo (negre)

ELABORACIÓ:

Per començar, posam a bullir el patató amb la pell (els que vulguem), afegint a l'aigua sal i un rajolí de vinagre (per a mantenir la pell sencera). En una pella antiadherent hi posam una cullerada d'oli d'oliva i marcam els filets pels dos costats. Mentrestant, en una altra pella amb 4 cullerades d'oli d'oliva sofregim els alls laminats i els pebres coents; quan comencin a enrossir, hi afegim una bona grapada de julivert picat i hi posam les coes de gambes pelades i les gules, i li donam dues remenades. Després, en una altra paella saltejam les verdures tallades molt petites, feim dues remenades (que quedin cruixents); deixam les dues pelles a part per a després emplatar.

SERVIR:

En una palangana on càpiguem els 4 filets de gall, col·locam aquests, un devora l'altre, posam les verdures a la vorera, deixant espai per a les patates, les quals hi posarem tot seguit, pelades i fetes rondanxes. Per damunt els filets hi tiram el contingut de la paella amb els alls, les gambes i les gules. Dins la mateixa pella (sense fer-la neta) hi posam una tasseta de vinagre de Modena, i el feim reduir durant un minut i amb el qual regarem els filets.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


CREPES DE POMA AMB SALSA DE VAINILLA

INGREDIENTS (per a 4 persones):

- 2 pomes golden
- Un poc de mantega per saltar
- 2 cullerades de sucre
- Canyella en pols

Per a la massa de les crepes:

- 160 gr de farina passada per un sedàs
- 2 ous (batuts)
- 1/2 l de llet
- 20 gr de mantgega

Crema anglesa

- 6 vermells d'ou
- 100 gr de sucre
- 1/2 l de llet
- 2 beines de vainilla

ELABORACIÓ:

Dins un bol es baten ben batuts, la farina, els ous, la llet i la mantega, i es deixa reposar 30 minuts dins la gelera. Pelam les pomes i les tallam en mitges llunes. Dins una pella, amb mantega, 2 cullerades de sucre i pols de canyella, satam les pomes.
Batem els vermells d'ou amb el sucre, fins que tornin blancs; mentrestant posam a bullir la llet amb les beines de vainilla, aturam el foc i ho deixam reposar 10 minuts. Passat aquest temps, afegim molt a poc a poc la llet a la mescla d'ous i sucre i anam remenant constantment, sese aturar. Tornam posar la mescla al foc, remenant constantment i evitant que bulli; quan es vegi que espesseix, es posa dins un bol i es deixa dins la gelera a refredar.

SERVIR:

Muntam les crepes amb les pomes saltades dedins, i les doblegam en forma de triangle o de rotllet. Dins un plat banyat amb la crema de vainilla, posam la crepa acabada i decoram amb nata muntada i talls laminats de maduixa.