Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2245

Signada la renovació del conveni entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera per dur a terme la recollida selectiva de paper, cartró, envasos de vidre  i envasos lleugers entre els grans generadors de residus


   La consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Maria Magdalena Tugores, s’ha desplaçat fins a Capdepera juntament amb el director insular de residus, Josep Ferrà, per signar aquest matí la renovació del conveni de generadors singulars qualificats, fins l’octubre del 2011.


   Els generadors singulars qualificats són els grans productors de residus, que “per les característiques, la localització, la quantitat i la qualitat dels seus residus, es qualifiquen com a tal a l’efecte de millorar-ne la gestió”. En el cas de Capdepera són els hotels.
    L’Ajuntament va signar un conveni amb el Consell de Mallorca l’any 2006 per la recollida selectiva de paper cartó, envasos de vidre i envasos lleugers a aquests productors. El Consistori de Capdepera s’encarrega del control i fer complir les clàusules especificades en el conveni. La recollida selectiva es realitza de la següent manera: en temporada alta (del dia 1 d’abril al dia 31 de setembre) es recollirà cada fracció 3 vegades a la setmana i 1 vegada a la setmana en temporada baixa.
   Arran d’aquesta signatura, i tenint en compte que el servei es dóna als hotels, l’Ajuntament també va signar un conveni amb l’Associació Hotelera Cales de Capdepera pel compliment de les normes especificades pel Consell.
   Ambdós convenis tenien una durada de quatre anys i ara es veu necessari renovar-los.
   A banda dels hotels, Capdepera també realitza la recollida selectiva al petit comerç i a particulars però és un servei gestionat per l’Ajuntament.


Departament de Premsa
Ajuntament de Capdepera