Aprovada la reducció dels sous dels funcionaris
--------------------
Igualment, es va aprovar la revisió de tarifes d'aigua de les urbanitzacions de na Taconera i es Marisc



Ple ordinari del mes de juliol

 

El ple ordinari del mes de juliol, va tenir lloc el dimarts dia 6.

 

El segon punt de l’ordre del dia, l’estudi de revisió de les tarifes de subministrament d’aigua potable a les zones de na Taconera i es Marisc, del terme municipal de Capdepera, es va aprovar per unanimitat.

 

Els partits de l’oposició varen demanar a l’equip de govern que informi sobre la possibilitat d’instal·lar comptadors individuals a les cases i els blocs de pisos perquè suposa un estalvi i molts de veïnats no estan al corrent de la mesura. La regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, va explicar que des del 2006 ja es poden instal·lar els comptadors individuals i se n’han fet campanyes.

 

El tercer punt del ple era l’aplicació de la reducció del capítol I, despeses de personal, un Real Decret que ve des de Madrid. El regidor d’Hisenda, Sebastià Sureda, va dir que amb la reducció de sous l’estalvi és de 157.000 anuals, 87.000 aquest any, i que s’ingressaran a la reducció de l’endeutament a llarg termini.

 

El PP va votar en contra per considerar que “abans de retallar sous es poden fer moltes propostes amb el fi de pagar el deute” i “que no es just no modificar la política de despilfarro”·.

 

EU-EV es va abstenir perquè tot i “no” estar d’acord amb la retallada de sous i dir que “l’estalvi no soluciona el dèficit ni la liquidesa”, és d’obligat compliment .

 

Es Grup va dir que “llevar poder adquisitiu al personal de l’Administració Pública no és una bona manera d’incentivar la recuperació econòmica”.

 

El batle de Capdepera, Josep  Gallego, va explicar que “ve imposat des de Madrid”.

 

A l’hora de votar el regidor d’Es Grup i una de les regidores d’EU-EV van abandonar a sala per no influir en el vot ja que tenen familiars que treballen per l’Administració. Finalment, es va aprovar per 8 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció.

 

El punt 4 de l’ordre del dia era un reducció de sous als regidors. Sebastià Sureda va explicar que per una recomanació de la FELIB i de la FEM, els regidors s’han rebaixat el sou un 5% i un 6% el batle, i que els òrgans col·legiats també s’han reduït. Va explicar que era una “aplicació voluntària” que suposa un estalvi de 6.000 euros que es destinaran també a l’amortització del préstec a llarg termini.  

 

El partits de l’oposició varen explicar que era “insuficient” i varen proposar una rebaixa de sous i dedicació tal com estava l’any 2003. Finalment no es va aprovar per 9 vots en contra i 8 a favor. El regidor d’Hisenda va acabar dient que la baixada de sous “es farà de forma voluntària fins que s’aprovi una nova proposta”.

 

El darrer punt de l’ordre del dia era un conveni de col·laboració per la cobertura postal de zones rurals i disseminades que es va aprovar per unanimitat. Segons va explicar el regidor de Comunicació, Sebastià Sureda, es tracta de “donar un millor servei a aquestes zones” i es col·locaran deu bateries de correus. L’Ajuntament és l’encarregat de col·locat el suport per a les bústies.

 

El PP va recordar que hi ha zones de Capdepera que “tenen un mal servei de Correus” i va demanar al batle que demani a l’empresa “un major esforç per donar el millor servei”.

 

En el torn de precs i preguntes, el PP va demanar la destitució del regidor de Fires i Mercats, Climent Crespo, per les respostes que va donar sobre el Mercat Medieval en el plenari del mes anterior. El regidor va explicar que en uns dies tendrà tota la documentació per respondre les preguntes que se li varen fer.

 

A Medi Ambient se va demanar sobre l’empresa concessionària de neteja per què fan netes les màquines a la via pública i per què el servei es defectuós. La regidora, Pilar Gasull, va dir que estan en contacte amb l’empresa i els faran arribar les queixes.

 

Per acabar es va demanar sobre cala Agulla, i sobre el concessionari de platges i es va sol·licitar una reunió per aclarir alguns dubtes.  

 

 

EU-EV va demanar també sobre cala Agulla perquè, segons va dir la portaveu, Maria Orts, “s’incompleixen els protocols de retirada de posidònia” perquè “n’hi ha un munt de retirada i conté molta arena”. També es va dir que les recollides d’envasos a les platges era insuficient i es va demanar major vigilància contínua sobre les platges per evitar les festes damunt el camp dunar. Per acabar amb la platja, es va comentar que s’han de tenir en compte actuacions per a l’hivern a fi d’evitar la pèrdua d’arena.

 

EU-EV va demanar sobre les infraccions urbanístiques de les cases de s’Agulló, perquè estan en zona Xarxa Natura 2000.

 

També varen dir que s’han detectat problemes amb la recollida de residus quan un divendres es va veure que tot anava dins el mateix camió. 

 

Per acabar es va demanar una comissió informativa sobre el carrer Port i el carrer Principal per aclarir dubtes; i la despesa de l’Estiu Esportiu.

 

Es Grup va fer la seva intervenció dient que “la política que s’ha instaurat a l’Ajuntament des del canvi de batlia pareix que va deixant passar el temps”. Va dir que la població vol saber què es confia fer amb Ca’n Creu,  Ca’n Creu d’Inca, centre Cap Vermell, i cine Juva.

 

El batle va respondre que al centre Cap Vermell hi anirà turisme, cultura, serveis socials, policia, entitats ciutadanes... Sobre el cine Juva va dir que s’han de reunir per decidir si es segueix endavant o no, ja que l’Ajuntament ha invertit uns doblers; i sobre els altres dos edificis no va donar cap resposta. Va acabar dient que dins els propers dies s’espera donar respostes més clares.