Retirats cinc punts de l'ordre del dia


Recordem l'ordre del dia:

I.- APROVACIÓ ACTA SESSIÓ ANTERIOR: 29/04/2010.
II.- MODIFICACIÓ CRÈDIT 4/2010
III.- ACORD DEFINITIU D’IMPOSICIÓ DE CONTRIBUCIONS ESPECIALS AL PROJECTE DE SANEJAMENT I RECOLLIDA D’AIGÜES PLUVIALS A LA AV. JOAN CARLES I.
IV.- ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC DE L’EMISSIÓ DE PUBLICITAT A TRAVÉS DE CAPDEPERA RÀDIO 107.5 FM.
V.- MODIFICACIÓ 6/2010 INCORPORACIÓ VOLUNTÀRIA REMANENT.
VI.- REC FACTURES DERIVADES DE LA MODIFICACIÓ 6/2010.
VII.- REC FACTURES DESPESA CORRENT.
VIII.- REC FACTURES INVERSIONS.
IX.- REC FACTURES SGAE.
X.- DECRETS I RESOLUCIONS
XI.- PRECS I PREGUNTES

Aquest plenari ordinari del mes de juny va començar amb l’aprovació per unanimitat de la modificació de crèdit per les obres dutes a terme amb el segon Pla E.

 

El tercer punt de l’ordre del dia es va aprovar amb 11 vots a favor (equip de govern, EU-EV i Es Grup) i 6 abstencions (PP): l’acord definitiu d’imposició de contribucions especials al projecte de sanejament i recollida d’aigües pluvials a l’avinguda Joan Carles I. 

 

El PP va dir que tot i estar d’acord amb les contribucions especials, hi ha ciutadans de diferents categories, perquè els de l’avinguda Joan Carles I només paguen el 90% de la quantitat que paga l’Ajuntament, ja que les obres tenen una subvenció de la Conselleria. El portaveu el PP, Joan Ferrer, va acabar la seva intervenció dient que sempre s’haurien de pagar les mateixes contribucions per evitar greuges comparatius.

 

EU-EV, per la seva banda, va expressar que s’haurien de tornar els doblers de la taxa de clavegueram que els ciutadans de la zona han pagat sense tenir el servei.

 

També es va aprovar l’ordenança de publicitat de Capdepera Ràdio amb els vots a favor de l’equip de govern, EU-EV i Es Grup i les abstencions de PP.

 

Els punts 5 (modificació 6/2010 incorporació voluntària remanent), 6 REC factures derivades de la modificació 6/2010), 7 (REC factures despesa corrent), 8 (REC factures inversions) i 9 (REC factures SGAE) es van retirar de l’ordre del dia.

 

Abans dels precs i preguntes es va presentar per via d’urgència una moció d’EU-EV per condemnar l’atac d’Israel contra la flota humanitària. La portaveu del partit, Maria Orts, va explicar que la moció era perquè l’ajuntament se sumés “al rebuig de les males pràctiques d’Israel envers els drets humans”. La moció demanava entre altres coses, que Espanya deixi de vendre armes a Israel, que l’Ajuntament condemna els fets ocorreguts, o que el govern espanyol pensi en la possibilitat de rompre les relacions diplomàtiques amb el país hebreu. Finalment la moció es va aprovar amb les abstencions de cinc regidors que no consideraven correctes algunes expressions. Tot i així, tots els partits van estar d’acord amb l’esperit de l’escrit.


El torn de precs i preguntes va destacar pel repàs de tres anys de govern que varen fer els diferents partits de l’oposició.

 

El PP va demanar pel Mercat Medieval recordant que la importància és recuperar l’esperit medieval. Va demanar sobre l’aglomeració de la plaça del Sitjar i l’ampliació de la plaça de la Constitució. Un punt a debatre va ser la taxa de pagament de les parades per l’ocupació de via pública durant el mercat.

 

També va fer preguntes sobre el camí dels Ullals, i la bassa de regants per saber com estaven les obres. Climent Crespo va contestar que el camí encara no està arreglat i que la bassa està casi acabada.

 

Sobre transport públic i noves parades de bus a Cala Rajada, varen respondre que hi ha la possibilitat d’una nova parada al carrer de l’Agulla.

 

Altres preguntes varen ser sobre el manteniment del camí de ses Atzavares i sobre l’ocupació de via pública del carrer Ramon Franco.  

 

El portaveu del PP va demanar dubtes sobre les diferents escoletes d’estiu que s’ofereixen al municipi per saber si eren de gestió pública o privada.

 

Va demanar informació sobre la situació actual del local llogat a Cala Rajada per fer-hi un centre jove, i sobre la recepció del Centre Cap Vermell, recordant que aquest es va omplir d’aigua amb les darreres pluges.

 

Per acabar la seva intervenció va fer un repàs de les diferents regidories durant els tres anys que hi ha el pacte, i va remarcar que han estat “ moltes paraules, molta prepotència, moltes mentides i molts pocs fets”.

 

En el torn d’EU-EV no varen fer preguntes, i durant la “reflexió de denúncia de les males pràctiques” va recordar qüestions com l’abocador i el control que qualitat, del qual va dir encara “no se sap res”; de la piscina, que segons va recordar Maria Orts, el mes de març havia d’estar oberta segons el pacte de governabilitat.

 

Va xerrar de la neteja del pinar de Cala Agulla i dels llocs públics on hi ha mala herba. La portaveu d’EU-EV va recordar el lloguer amb opció de compra de Ca’n Creu, que va costar 45.000 euros que es perden si finalment l’administració no compra el casal.

 

Per acabat va comentar les obres de l’escoleta municipal i va tornar a demanar la dimissió de Bartomeu Alzina per la seva imputació en el cas de l’hotel Son Moll.

 

Es Grup va demanar que se doni una solució ràpida al lloguer del cinema JUVA a Cala Rajada. També va recordar que no s’ha de perdre l’esperit del Mercat Medieval

 

El portaveu, Mateu Melis, va demanar sobre el tros nou del carrer principal, que s’ha fet per donar entrada a l’escoleta de 0-3 anys. Va demanar sobre la solució perquè l’aigua no es dirigeixi cap a una zona rústica sinó cap al clavegueram, ja que a causa de la pendent cau a una finca propera.

 

Va comentar que havien rebut queixes d’hotelers per l’horari que passa la bufadora pel carrer de l’Agulla. Pilar Gasull, regidora de Medi Ambient, va explicar que miraran de canviar la ruta per evitar les molèsties.

 

Per acabar també va repassar els tres anys de govern i va destacar que s’ha de fer un “esforç de gestió més gran que mai”, que “ha faltat la manca de diàleg, malgrat que s’està solucionant en els darrers mesos” i que hi ha “manca de motivació per treure els problemes endavant”. Va dir que es podia xerrar amb tots els agents socials del municipi perquè coneixen els problemes i estan disposts a ajudar.