Toni Flaquer "Coix", un pregoner entranyable en el Mercat Medieval 2010
















La més que exhaustiva oferta de vídeos que hem anat penjant del començament del mercat, el divendres al capvespre, permet fer-se'n no ja una idea, sinó tenir-ne perfecte coneixement. Però com que mai quedam satisfests, ara encara hi afegim el corresponent reportatge fotogràfic i, a més, us en feim  una mica de crònica. Diguem, però, abans de continuar, que a banda del document videogràfic, esperam que en pocs dies us podrem oferir el text íntegre del pregó d'Antomi Flaquer.



L'acte inaugural del Mercat Medieval 2010 va comptar amb la presència de la presidente del Consell de Mallorca, Francina Armengol, del delegat del Govern Central, Ramon Socias, i, evidentment, del batle i la pràctica totalitat de regidors del consistori gabellí, tant de l'equip de govern com de l'oposició.

Ja a la capella del Castell, Antoni Flaquer va llegir el pregó, hem de deixar dit que aquest va ser molt i molt celebrat per tot el públic assistent. El pregoner, des de sentiments molt profunds, va bastir una peça plena de referències al seu pare i a vivències molt lligades al Castell. I ho va fer amb verb fluïd, amb una prosa neta i escaient, que sonà plena de sinceritat. En Toni "Coix" ens menà cap a un passat que va il·lustrar amb anècdotes personals, amb el bessó de les quals ens vàrem sentir còmplices molts dels que l'escoltàvem. Tot plegat, un pregó que escoltàrem amb gran satisfacció i que se'ns va fer molt curt.










Com cada any, l'epíleg musical el posà la Coral s'Alzinar, amb un repertori eminentment reinaixentista, dit amb amb solvència i bon gust.







I després, la primera i inevitable aturada a la paradeta d'Herbes de can Planetes, abans del refrigeri que se serví als convidats a les voltes de Can Creu d'Inca.