Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2058

Prèvia del Mercat: el divendres dels escolars
La pluja es presentà a migdia, d'acord amb les previsions


















Ja s'ha fet costum. El divendres al matí, el Mercat Medieval és una festa infantil. Els alumnes de les escoles i l'Institut del municipi es fan seus gairebé tots els espais i tresquen amunt i avall, acompanyats per mestres i tutors. Capdepera es tenyeix, durant unes hores, amb un joiós trull d'infants i són moltes les paradetes que ja acullen, braços oberts, els visitants. Les demostracions dels artesants embadaleixen els al•lots i molts d'ells fan provatures que, qui sap, algun dia poden desembocar en l'ofici d'alguns d'ells.

Tot això que deim va anar prou bé, amb participació, a més, de molts de visitants estrangers i d'aquells del poble que no es volen perdre ni un minut de fira. Però va anar bé només fins devers les 12'30 hores, quan la pluja anunciada va fer acte de presència; una pluja que, no per esperada, va resultar menys enutjosa. Afortunadament, les precipitacions passaren més o manco aviat, i cap a les 14 hores ja no plovia. En tot cas, l'aspecte del cel ens obliga a estar a l'aguait, perquè pot tornar ploure en qualsevol moment, per més que les previsions són d'una progressiva millora del temps.














A banda dels escolars, altres col·lectius aprofiten aquest matí de portes obertes per a atansar-se al Mercat, fer-hi la berena i deixar-se seduir per l'ambient medieval. Aquí teniu un grup d'usuaris del Centre de Dia de Cala Rajada, acompanyats per aquests àngels de la guarda que són els voluntaris de Creu Roja.



Vàrem fer un tomb per la plaça des Sitjar i poguérem verificar la denúncia d'un lector publicada hores abans, sobre el laberint que s'ha organitzat en un espai que, fins a la present edició, era lloc de trobada i d'alleujament. La plaça de l'Ajuntament s'obria a la conversa, o a la simple contemplació d'espectacles musicals o d'animació. Això, aquest any, no serà possible: la plaça ha quedat literalment tapada de llocs de venda.



Com a contraposició, diríem que el canvi més positiu l'ofereix el carrer Fondo. Traspua pau, es fa acollidor i, gràcies a la participació dels veïns, ens regala la imatge més autèntica del Mercat.



Del que passi al capvespre, pregó inclòs, us en donarem raó a darrere hora d'aquest mateix divendres. A veure si no plou.