“La Caixa”, celebra el seu 75è aniversari a Capdepera amb dos concerts de música d’arrel, en el marc del Mercat Medieval.

El grup Zejel actuarà els propers dies 15 i 16

 

 





 

El batlle de Capdepera, Josep Gallego; el director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” de Llevant, Diego Riera; el regidor de fires i mercat, Climent Crespo; la gestora d’Acció Territorial de la Fundació la Caixa a les Illes Balears, i el director de l’oficina de “la Caixa” de Capdepera, Joan Sureda, presentaren aquests concerts, en roda de premsa celebrada el passat dimecres dia 12.

Es tracta de dues actuacions que s'insereixen dins el programa DIVERSONS de l’Obra Social  de ”la Caixa”, el qual, des del 2005, promou músics i conjunts que interpreten música d’arrel o d’inspiració tradicional dels seus països d’origen respectius.  Es tracta de grups seleccionats a partir d'una convocatòria del Departament de Música de l’Obra Social “la Caixa”, per un jurat especialitzat en músiques del món. En aquesta ocasió, l’Obra Social ”la Caixa” porta a Capdepera, en col·laboració amb  l’Ajuntament, dos concerts d'aquest programa DIVERSONS, a càrrec del grup Zejel. Els concerts se celebraran els dies 15 de maig, a les 20 hores, i 16 de maig, a les 13  hores, tots dos a la Plaça de l’Ajuntament, en el marc del Mercat Medieval de Capdepera i tots dos seran gratuïts.  

El grup Zejel neix del treball conjunt fet al voltant de la tradició oriental mediterrània pel cantant Iman Kandoussi, el multiinstrumentista Juan Manuel Rubio i el percussionista Álvaro Garrido. El grup, en actiu des de 2006, se submergeix en l’interessant món cultural que va marcar la pauta creativa del Mare Nostrum durant nombrosos segles (tot superant guerres, reconquestes i creuades) i que encara avui es manté viu. El repertori que presenta el trio no deixa cap mena de dubte respecte de l’objecte de la seva feina: cançons sefardites, composicions clàssiques otomanes o andalusines, cantigues i romanços cristians…