Capdepera ja és membre del Foro Ibérico de Ciudades Amuralladas (FICAM)
i del Walled Towns Friendship Circle




Capdepera ja forma part de dues xarxes europees de ciutats emmurallades: Foro Ibérico de Ciudades Amuralladas (FICAM) i del Walled Towns Friendship Circle. L'acte formal d'adhesió va tenir lloc el diumenge dia 9, a la Casa del Governador, dins el Castell de Capdepera,  aprofitant la celebració del Dia d’Europa.

A l’acte hi assistiren el batle de Capdepera, Josep Gallego; el regidor  de Turisme, Sebastià Sureda; el regidor i president del Patronat del Castell, Mateu Garau; distints membres de l’oposició; el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Miquel Roselló; la gerent d'Eurolocal, Josefina Sintes; el representant de FICAM, Roberto Rubiola-Pardo; i el representant de Walled Towns, Huibert Crijns (secretari general del Cercle d'Amistat de ciutats emmurallades).

FICAM té la seu a Plasencia, Extremadura, on es va constituir l'any 2006 i dins els seus objectius hi ha organitzar activitats per a recuperar i conservar el les muralles com a patrimoni històric; aprofitar-lo com a recurs turístic i comercial, i aconseguir ajuts per a mantenir-les. El FICAM el conformen 26 ciutats i pobles d’Espanya, a més d'altres tants de Portugal,  i s’estén per Amèrica, Àsia i Àfrica.

El Walled Towns Friendship Circle té la seu a Holanda i està format per ciutats i pobles d’Àustria, Croàcia, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Estònia, Anglaterra, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Malta, Holanda, Portugal, Eslovàquia, Escòcia, Eslovènia, Espanya, Turquia i Gal·les.




Per a Capdepera, entrar dins xarxes europees servirà per tenir una visió més propera d’Europa i relacionar-se amb municipis a través de la seva similitud, les muralles, conèixer noves formes d'explotar-les de forma turística i comercial, i accedir a les xarxes de subvencions econòmiques per a la recuperació i manteniment d'aquest patrimoni.

Des del moment que Capdepera ha entrat a formar part d'aquestes, ja pot participar en encontres, simposis, intercanvis, i activitats organitzades.  

FICAM i Walled Towns estan formades per arquitectes, aparelladors, agents d’ocupació i desenvolupament local, i tècnics de turisme.