Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1965

El núvol de cendres del volcà islandès afecta el turisme de Capdepera



"El tancament dels aeroports ha estat un desastre per als hotels oberts"
 
Per bé que el mes d’abril començava a arrancar, turísticament parlant, el tancament dels principals aeroports emissors de turistes cap a les Illes ha afectat molt greument l’arribada de visitants.
Les cendres del volcà  no han arribat físicament a les illes, però ens han arribar les conseqüències, que ens han afectat directa i molt negativament, econòmicament parlants.
Així, des del divendres dia  16 d’abril  gairebé no ha entrat un turista  a les illes ni a Capdepera, essent molt nombroses les cancel·lacions i anulacions de reserves. Hem pogut saber que alguns hotels del municipi que tenien  una ocupació elevada per reserves de grups (especialment esportistes, ciclistes i tennistes), no han pogut omplir les instal·lacions. D’altra banda, els que finalitzaven les vacances han tengut problemes per sortir o ho han provat per via marítima.



Posats en contacte amb Joan Massanet, president de l’Associació Hotelera de Capdepera, ens comunicà que ara per ara no poden quantificar les pèrdues econòmiques que suposarà aquesta “crisi”, però per als hotelers que han obert els hotels en aquestes dates ha estat un gran entrebanc.
Sembla que la  situació es va normalitzant i els aeroports del nord d’Europa (els més afectats) lentament recuperen el seu ritme normal, i les companyies aèries fan un gran esforç per a incrementar les freqüències de vols i poder així descongestionar els aeroports.