L'OCB clou la campanya Cafè per la llengua i dóna el sus al Correllengua 2010

La flama de la llengua passarà per Capdepera el proper dia 2 de maig






El dissabte, 17 d'abril, a les 12.00 h, a Lluc, en el decurs de la Trobada de socis i amics de l'OCB, va tenir lloc l'acte d'inici del Correllengua 2010, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua. L'acte va comptar amb la benvinguda del prior de Lluc, Jaume Reynés, i de l'arxiver del monestir, Biel Seguí. Acte seguit, els portaveus de Joves de Mallorca per la Llengua, Carme Sánchez i Antoni Oliver, donaren també la benvinguda als assistents. A continuació arribà el torn de l'encesa de la flama que travessarà totes les poblacions de Mallorca, així com els centres de secundària i la universitat, entre els dies 17 d'abril i el 8 de maig. Acte seguit, la secretària del prior, Maria Martorell, ha llegit el manifest del Correllengua, els Castellers de Mallorca van fer un pilar i es cantà La Balanguera. Per acabar els assistents feren una cadena humana i es va anar passant la flama de la llengua. 



Aa les 16.00 hores va tenir lloc l'acte final de la campanya Cafè per la Llengua, que va comptar amb la participació dels membres de la Xarxa Territorial de l'Obra Cultural Balear. La jornada va incloure diferents activitats lúdiques, com l'actuació de Cucorba, una actuació dels Castellers de Mallorca i una ballada popular amb els Sonadors dels Vuit Vents. A les 14.30 hores va començar un dinar popular de germanor, que va acabat a les 16.00 hores amb el multitudinari Cafè per la Llengua. Prèviament, els assistents van ser obsequiats amb una tassa de cafè commemorativa feta expressament per a l'ocasió. Posteriorment, els representants de les diferents delegacions i entitats amigues van pujar a l'escenari i reberen un plat commemoratiu de la Trobada. 



Tot seguit, el president de l'OCB, Jaume Mateu, va fer balanç de la situació actual de l'entitat, que va jutjar com a molt positiva. Per acabar l'acte, els presents cantaren La Balanguera i hi hagué un concert d'Els Amics de les Arts.

No hi faltà la presència gabellina, ja que uns quants socis de l'Obra participaren activament en els distints actes d'aquesta gran diada de reivindicació del paper de la llengua catalana dins la nostra societat. No oblidem que el proper dia 2 de maig, la flama de la llengua passarà per Cala Rajada i Capdepera, i que tots li hem de fer costat. Però d'aquesta activitat ja us n'anirem informant degudament.