Capdepera reduirà més de la meitat el seu consum d'energia, aconseguint un estalvi econòmic de més de 150.000 euros. Igualment podria disminuir les seves emissions contaminants de diòxid de carboni en un 57%, si aplica el pla d'eficiència energètica que ha estat dissenyat per la consultora CREARA sobre l'enllumenat públic del municipi. 

 

El projecte d'eficiència energètica realitzat a Capdepera consistir en la realització d'una auditoria energètica sobre les 3.235 làmpades i els 68 centres de comandament instal als seus carrers, parcs i places, incloent els sis nuclis urbans que composen el municipi. També es va dur a terme un estudi per a l'optimització de la facturació elèctrica. Aquest projecte va rebre una subvenció de la conselleria d'Indústria del Govern balear, amb l'objectiu d'impulsar mesures d'eficiència energètica a l'arxipèlag. 

Estalvis 

Les conclusions de l'auditoria energètica recomanen l'adopció d'una bateria de mesures que aconseguirien notables estalvis econòmics, entre les quals destaca la implementació de la discriminació horària en les factures dels 28 subministraments dels sis nuclis urbans - Cala Rajada, Capdepera, Costa Canyamel, Font de sa Cala i Cala Mesquida-. Atès que l'enllumenat públic consumeix en general el 70% de l'energia en el període nocturn, aquesta solució aconseguiria un estalvi econòmic de més de 32.000 euros en un any per al municipi -16% respecte al total del centre urbà-. També es recomana l'ajustament de les potències contractada per adequar-la a les necessitats actuals. 

 
Altres mesures importants són la instal lació de balasts de doble nivell per tal de disminuir la potència de les làmpades de sodi en les hores en les que menys es necessita, l'ús de làmpades eficients, i la instal lació de rellotges astronòmics, per regular l'encesa i apagat de les llums. L'aplicació de totes aquestes solucions donarien com a resultat un estalvi econòmic de més de 150.000 euros, sense afectar la qualitat del servei de l'enllumenat públic. En concret, gràcies als fons del Pla E, es canviaran bona part de les làmpades de mercuri i incandescents per altres més eficients. En aquest cas, no es va recomanar la utilització de tecnologia LED, i si bé pot ser una solució òptima en altres casos en el de Capdepera es va recomanar la utilització de làmpades de vapor de sodi. En termes generals, la substitució de làmpades de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi suposa un estalvi del 40% del consum. 

Les solucions proposades segueixen un pla dissenyat pels tècnics de CREARA, amb l'objectiu de garantir la seva viabilitat econòmica. Així, la inversió necessària per a implantar s'amortitza amb els estalvis generats, en aquest cas, en un termini mitjà de 2 anys.

 Aquestes solucions tenen, a més, un efecte molt positiu en el medi ambient, ja que en estalviar energia es redueixen també les emissions contaminants. Amb l'adopció de les mesures d'eficiència propostes, les instal.lacions d'enllumenat públic de Capdepera aconseguirien una reducció de 487 tones de CO2 en un any, el 57% de les seves emissions actuals. Aquesta xifra equival al consum elèctric de 2.658 llars espanyoles.