Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1628

Posada la primera travessa del tren de Llevant

Per als qui sempre hem cregut i hem defensat el projecte del tren de Llevant, dissabte dia 27 de març, va ser un dia de festa. La primera travessa simbòlica del futur tren-tram que ha d'enllaçar Manacor amb Sant Llorenç, Son Carrió, Son Servera i Artà va ser col·locada devora l'estació d'aquesta última localitat. Es tractava, en realitat, de donar el sus a unes obres que ja han estat adjudicades i que s'espera que es puguin enllestir en un termini d'entre els 14 i els 18 mesos, de manera que si aquesta mateixa legislatura no estan acabades, poc hi mancarà.A Artà hi va comparèixer la plana major dels partits del pacte, amb especial presència de PSOE i PSM, encapçalats pel president del Govern, Francesc Antich i pel conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens. No farem el llistat de tots els polítics de primera fila que feren acte de presència en un acte tan significatiu, però ens podem rerferir a la plana major de l'esmentada conselleria, sense oblidar el delegat del govern central, Ramon Socias, o la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, entre moltes altres personalitats. També hi assistiren tots els batles de la comarca... excepte el de Capdepera.

En els seus parlaments, el conseller Vicens i el president Antich es referiren reiteradament a un canvi de model general per a la nostra Comunitat, però molt especialment pel que fa a temes mediambientals, amb el transport públic com a millor exemple d'una tendència de susbstitució de l'automòbil com a única alternativa a la mobilitat de les persones. Els aplaudiments sonaren amb força quan Gabriel Vicens es va referir als treballs previs que ja s'estan desenvolupant per tal que el tren arribi a Cala Rajada, i igualment quan va agrair l'esforç de tants d'anys de la societat civil, amb menció especial a la Plataforma pel Tren de Llevant.


La infraestructura que ha de fer possible que el tren torni a les nostre contrades ja no té aturador. Mentre s'acaben de llimar les diferències que encara hi pugui haver per a salvar el pas per Manacor, tots tornàrem de l'acte de col·locació d'aquesta primera travessa amb la sensació que alguna cosa està canviant a Mallorca. Per bé.

Molt interessants són les declaracions de Ramon Socies, delegat del Govern, en exclusiva per a Cap Vermell: