La regeneració de l'Agulla, més a prop


Ens referíem, en un Portalet recent, a les acusacions de deixadesa que es feien a l'equip de govern de l'Ajuntament, en relació a la possible regeneració de l'Agulla. Dèiem, textualment: "No sabem què en pensa, l’equip de govern, de tot plegat, però no hem d’oblidar que la regidora de Medi Ambient va dir que, si no s’obtenien respostes de més amunt, que ells també se sumarien a les protestes. Estaria bé que, com a mínim, de les seves gestions –que no dubtam que estan realitzant a marxes forçades– en donassin compte als companys de l'oposició i a l’opinió pública. A lo millor així ens estalviaríem aldarulls innecessaris."

La resposta ens ha arribat per mitjà de la premsa escrita, segons la qual s'hauria arribat a un principi d'acord  per dur a terme actuacions immediates, cosa que d'alguna manera desmentiria que des de l'Ajuntament no es fes res. Reproduïm la informació de dBalears (26-02-10), que diu així:

Després de molts estira-i-arronses, s'ha arribat a un principi d'acord per regenerar cala Agulla amb arena extreta del mateix fons marí. En aquest moment només estan pendents de l'autorització del Ministeri de Medi Ambient, ja que Demarcació de Costes ha cedit a la pressió popular i defensarà aquesta opció davant Madrid. Això és el resultat d'una reunió que es va realitzar a Presidència entre l'Ajuntament de Capdepera, l'associació hotelera Cales de Capdepera, la Conselleria de Medi Ambient i representants de Demarcació de Costes. Tanmateix, podria ser una solució temporal al mal estat en què es troba la platja, que milloraria la imatge almenys durant aquesta temporada turística. Es tracta de la mesura que va oferir la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear l'estiu passat, quan va presentar una alternativa a la regeneració amb arena procedent de Banyalbufar, menys perjudicial segons es desprenia de l'informe d'un tècnic contractat per la direcció general de Qualitat Ambiental (...) Si bé la utilització de sediments de la mateixa platja només és una solució temporal, a llarg termini es podria dur a terme una rehabilitació del sistema dunar com la que es va fer efectiva a Cala Mesquida. D'altra banda, l'Ajuntament ha sol·licitat que aquest estiu s'hi enviïn dos informadors ambientals per a conscienciar sobre la necessitat de protegir el cordó dunar.

Sembla, doncs, que la solució ja és més a prop.