Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2737

 El Conseller de Turisme i el batle de Capdepera, signen un conveni per a fomentar el turisme actiu  i cultural, en el nostre municipi.


Es presentaren les audioguies del Castell de Capdepera.



 

    Dia 4 de  desembre, a la casa del Governador del Castell de Capdepera, el batle, Josep Gallego; el regidor de Turisme, Sebastià Sureda; el president del patronat del Castell, Mateu Garau; el conseller de Turisme, Miquel Ferrer, i el gerent d’INESTUR, Toni Oliver presentaren les audioguies del Castell. Aquestes audioguies, editades en format MP4, es poden escoltar en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.  A més es tracta d’un material complementari dels panells informatius que es varen instal·lar en l’itinerari de visita i de les noves guies de visita, la nova plana web i els plànols del recinte.

Image

   Les audioguies es complementen amb un nou plànol amb el recorregut recomanable de la visita  i material per a distribuir a les fires turístiques i oficines d’informació d’àmbit internacional.

    Després de la breu intervenció de benvinguda de Josep Gallego, batle de Capdepera, i del regidor Sebastià Sureda, prengué la paraula el gerent de l’INESTUR, qui comentà les característiques de l’audioguia i de l’acord que se signava entre l’Ajuntament de Capdepera i la Conselleria de Turisme per a fomentar el Turisme Actiu a Capdepera.  Aquest segon  conveni del Pla de Turisme Actiu i Cultural servirà per a desenvolupar les rutes de Nordic Walking al municipi, rutes de senderisme i de bicicleta de muntanya. Es pretén que es desenvolupi durant l’any 2010, per bé que ja s’ha fet un estudi  de les possibilitats del terreny i se n’han analitzat 147 km. La dificultat que s’han trobat són la titularitat privada de molts camins, i per aquest motiu se senyalitzaran només 27,4 km, tots públics, amb tres rutes i quatre ramals: ruta costanera; ruta interior rural; ruta de cala Agulla; ruta de sa Font de sa Cala; ruta de l’Olla; ruta de cala Gat; i ruta del Far. El conveniu ha tingut un cost de 84.000 euros, 80.000 dels quals els paga la Conselleria i la resta l’Ajuntament de Capdepera. 

Image

  Per la seva banda, el conseller de Turisme,  Miquel Ferrer, aprofità la seva intervenció per donar les gràcies a l’Ajuntament i a l’Associació Hotelera, i insistí en la necessitat de donar valor al nostre patrimoni natural i cultural. Sense deixar de banda el turisme de “sol i platja”, cal ampliar el ventall de possibilitats que s’ofereixen als nostres visitants. Amb aquesta intenció es desenvolupen actuacions com la que es presenta a Capdepera

Image

   A més, es comprometé a difondre i promocionar el municipi de Capdepera a través de la pàgina web del Consell www.balearsculturaltour.es.

També ens va fer aquestes declaracions