Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2365


Festa de l'Esperança



Seguint la tradició, el dia de la festa de la Verge de l'Esperança, es va dividir en dues parts. Així, a´les 11 del matí va tenir lloc l'Ofici solemne concelebrat i presidit per Mn. Nadal Bernat, Vicari Judicial i fill de Cala Rajada. Tot i ser di laborable, un nombrós grup de feels gairebé va omplir la capella del Castell. Cantà la Coral Gabellina.

Ja al capvespre, a partir de les 16 hores, va tenir lloc la segona part de la diada. A aquesta hora va sortir la processó del temple parroquial, portant la talla de la Verge, que, com cada any, va ser traslladada fins al Castell. Un cop allà dalt, va tenir lloc el final de la Novena i el P.Bartomeu Pastor va pronuncià el conegut com a "sermó de sa boira", tot evocant la llegenda que atribueix a la Mare de l'Esperança l'aparició d'aquest fenòmen meteorològic que va impedir un atac corsari. Posteriorment, la talla va ser retornada a l'Església Parroquial, on es va cantar el Magníficat.

Image

Image

Image

Image

Image

En aquesta edició de la processó, a més, s'hi donà una novetat, molt ben acollida per tots els assistents, i que va consistir en l'escenificació, a distints punts del recorregut, dels Misteris de l'Esperança, a càrrec de membres de l'agrupació folklòrica "Aires Gabellins":

A la plaça de l’església, 1r misteri: La presentació de la Verge Maria

Image

A l’entrada del Castell, 2n misteri: La Verge Maria coneix Sant Josep

Image

A la capella del Castell, 3r misteri: L’Anunciació

Image

Al carrer de la Mar, 4t misteri: El dubte de Sant Josep

Image

A la plaça de l’Orient, 5è misteri: L’edicte de l’empadronament

Image

I per acabar, la torrada i el ball obert que no es pogueren celebrar el dijous, a causa de la pluja, varen tenir lloc el mateix dia de l'Esperança. I que sigui per molts d'anys!

            Image