Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1571
La suspensió del llicències a sa Pedruscada permetrà estudiar una possible rebaixa d'altures. El PSOE votà en contra i El Pi se va abstenir.

           
En el ple d'aquest dilluns 11 de desembre l'equip de govern va dur a aprovació la suspensió de llicències a la zona de sa Pedruscada on es vol dur a terme la construcció d'un discutit complex urbanístic, un projecte que ha estat notícia i que ha provocat l'oposició dels veïnats. El motiu és que a la parcel·la en qüestió el planejament municipal del 1986 permet una edificabilitat i unes altures superiors als de la resta de parcel·les de la zona. La suspensió es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, és a dir, del PP i de MÉS. Per la seva banda, PSOE  votà en contra de forma incomprensible, tot i la mobilització popular, i El Pi se va abstenir.

Es tracta d'una decisió valenta de l'equip de govern, ja que poques vegades abans s'havia fet res semblant en el nostre municipi, és a dir, suspendre llicències per estudiar una possible limitació de l'indesitjable impacte del desenvolupament urbanístic de les normes subsidiàries del 1986. S'ha de dir que no és la primera decisió del pacte PP-Més en aquest sentit, ja que en el ple de novembre es va suspendre l'aplicació del Decret d'Habitatge del Govern que permet augmentar altures.

L'actitud de l'actual equip de govern contrasta amb la de qui ha governat els darrers dotze anys a Capdepera, recentment nominat als Premis Ciment del GOB, que res va fer en els seus mandats per intentar reduir impactes urbanístics a determinats llocs, quan possiblement les solucions eren menys costoses que ara.

Aquesta suspensió ha de permetre l'estudi d'una possible rebaixa d'altures a la parcel·la afectada, i determinar si el cost que això suposaria podria ser assumit per l'Ajuntament. Aquesta disminució de les altures de les edificacions previstes és la principal reclamació dels veïnats, ja que impedir tota construcció sembla que ha quedat descartat davant el cost que suposaria una possible indemnització. Segons la informació de la que disposa Cap Vermell la promotora hauria comprat el solar per devers 9 milions d'euros, una quantitat que si s'hagués de pagar hipotecaria durant anys els serveis bàsics que presta l'ajuntament.

Segons ha sabut Cap Vermell la iniciativa va sorgir de l'associació constituïda pels veïnats per a oposar-se al projecte, que poc després de l'entrada de Més per Capdepera al govern municipal va mantenir diverses trobades amb representants dels dos partits que conformen el govern. Finalment es va decidir dur endavant la proposta i suspendre l'atorgament de llicències mentre s'estudia la rebaixa d'alçades.

 El Pi es va abstenir en la votació de la suspensió de llicències a sa Pedruscada

En la notícia publicada per Cap Vermell sobre l'acord de suspensió de llicències a sa Pedruscada es deia, en un primer moment, que El Pi havia votat en contra de l'acord. Però un cop escoltat l'àudio del ple hem comprovat com en realitat el seu vot va ser una abstenció. Per tant, es tracta d'una errada de Cap Vermell, de la qual demanam disculpes. 
El resulat de la votació va ser, per tant, el següent: 10 vots a favor (PP i Més per Capdepera), 3 vots en contra del PSOE (faltaven dos regidors d'aquest partit) i 2 abstencions d'El Pi