Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 492
La ruta uniria Cales de Mallorca amb Cala Mesquida, amb una longitud de devers 100 quilòmetres.



Els batles de la comarca de Llevant, entre els que es trobava la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, acompanyada de la regidora de turisme, Agripina Rocha, es van reunir a Artà per reactivar un projecte de ruta senderista de gran recorregut. Es tracta de donar continuïtat al projecte de creació d’un GR de devers 100 quilòmetres,  que es pugui transitar a peu o en bicicleta per espais naturals del Llevant de Mallorca

A la reunió també hi van assistit els representants de les Direccions Insulars de Turisme i de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell De Mallorca, i representants dels cinc municipis: Ajuntament d'Artà, Ajuntament de Manacor, Ajuntament de Son Servera, Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i de l'Ajuntament de Capdepera.

A aquesta trobada el Consell de Mallorca ha exposat la proposta de crear aquestes rutes de gran recorregut, que anirien des de Cales de Mallorca fins a Cala Mesquida i que inclourien més de 100 km per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure.

L’any 2019 els ajuntaments de la zona van promoure un ambiciós projecte de ruta de devers 200 quilòmetres de tipus circular que travessava gairebé tots els municipis amb diferents variants. Aquesta proposta se va aturar malgrat tenir una subvenció del Govern Central amb motiu de la crisi del grup Thomás Cook propera a 1,5 milions d’euros.

Si no se du a terme s’haurà de retornar la subvenció, per tant el Consell ha presentat una proposta alternativa que passa per camins públics des de Cales de Mallorca a Cala Mesquida, amb dos variants cap a la Costa dels Pins i Son Macià. En un primer moment els batles mostraren la seva conformitat. 

La batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer ha volgut destacar la importància d'aquestes iniciatives, que juntament amb totes les que ja conte el nostre municipi, ajuden a desestacionalitzar la temporada turística, allargar els mesos que el turisme pot trobar un gran atractiu a la nostra destinació i també apostar per un turisme plural, familiar i de caràcter cultural i esportiu, que, al cap i a la fi, és el que volem que sigui Capdepera.