Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 572

 

Fa uns anys hi havia una febre, especialment en els municipis costaners, per obtenir el distintiu de la bandera blava que atorgava a les platges i ports, una associació medioambital.

Aquesta distinció  sembla que va en desús, de fet a Balears s’han perdut 45 banderes blaves des del 2010 ( quan s’arribà al màxim de 72). En la darrera edició només s’atorgaren 27 a les Illes Balears. A Capdepera cap, de fet ha perdut la darrera, que onejava al port de Cala Rajada.

Molts d’ajuntaments, el nostre un d’ells va apostar per la bandera d’Ecoplayas que s’atorga per a “... reconèixer i distingir les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental, amb criteris objectiu  en matèria d’equipament i manteniment i sempre des de la perspectiva de l’enginyeria i la sostenibilitat, se valora també el manteniment dels aspectes positius i millores dutes a terme”

 Cada any donen uns premis (enguany són a la XVI edició) i en la categoria A (platges costeres) opta la platja de Canyamel per “la gestió de les restes de posidònia oceànica ja que “només s’enretiren si són sol·licitats pel seu ús, si no se distribueixen per la cala com a mitjà de protecció de la coberta sedimentària, ja sigui envoltant la roca i platja fòssil, omplint les bermes erosives o com a mur de protecció contra els temporals”.

S’ha renovat Son Moll, Cala Mesquida i Cala Agulla, que ja havien rebut el guardó l’any passat i han mantingut el seu compromís amb la millora de la qualitat, en tots els seus aspectes.