El Govern admet que hi havia un greuge comparatiu i els transportistes posaran a la venda les places lliures dels autocars que cobreixen la ruta amb l'aeroport de Palma.




Tot i que no han especificat el preu, les denúncies de Cap Vermell recolzades immediatament per l'Associació Hotelera han tengut resposta. També han anunciat que la L325 Cala Rajada-Alcúdia es posarà en marxa el mes de juny (no han especificat han ni els horaris). En tot cas, són bones notícies: 

El Govern, la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) i l'Associació Hotelera de Capdepera han anunciat  un acord pel qual durant aquesta temporada d'estiu s'optimitzarà el transport de turistes a i des de l'aeroport de Palma fins a aquesta zona i també la part de Canyamel aprofitant les possibilitats que ofereix el Decret llei de Transport aprovat el mes d'abril passat i impulsat per la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

(Però, tornau a llegir el paràgraf anterior: "s'optimitzarà el transport de turistes..." i els residents ja ens arreglarem, no? -tornen a mostrar el llautó i de quina manera-).

Així ho han anunciat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el president de la FEBT, Rafael Roig, i la presidenta de l'associació hotelera de la zona, Maria Antònia Moll, després d'una reunió en la seu hotelera -a la qual també han assistit el responsable de Transunion, Miguel Florit, i l'alcalde de Capdepera, Rafel Fernández- en la qual han acordat iniciatives que milloraran la gestió del transport discrecional de cara a la pròxima temporada turística en aquestes zones de més difícil accés des de l'aeroport de Palma.

En concret, gràcies a aquest acord, els transportistes oferiran per a la seva posada a la venda les places lliures dels autocars que cobreixen la ruta amb l'aeroport de Palma. D'aquesta manera, turistes i residents que no haguessin contractat aquest servei de shuttle (trasllat) podran també beneficiar-se d'ell i millorar així el transport de viatgers a les seves zones d'estiueig.

La iniciativa estarà vigent durant tota la temporada d'estiu i permetrà augmentar les possibilitats de transport a tots aquells visitants que optin pel transport discrecional per a desplaçar-se fins a o des de l'aeroport de Palma per a passar les seves vacances.

Després de la trobada, Negueruela, que ha acudit a la reunió acompanyat per la directora general de Turisme, Isabel Vidal, ha lloat l'acord i agraït al sector empresarial la seva voluntat per a “impulsar iniciatives com aquesta” al mateix temps que ha destacat que “donarà solucions al transport de viatgers” aquest estiu. En aquesta línia, el conseller ha abundat en què es tracta d'una opció més la que es posa a la disposició dels turistes amb l'objectiu de facilitar el transport a l'aeroport. El conseller de Mobilitat ha desaparegut, de fet, la nota de premsa l'emet la Conselleria de Turisme.