Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 869



Els centres educatius del municipi participen de la celebració del 25N " Dia internacional contra la violència contra les dones", organitzant activitats adaptades a les edats del seu alumnat. Aquestes programacions, malgrat no formar part de les activitats institucionalitzades, són molt importants per tant cal valorar la feina dels departaments i comissions de coeducació dels centres. Us farem cinc cèntims del que s’ha fet enguany     

 

Al CEIP S’Alzinar s’han realitzat contes per als cursos d’Educació Infantil  i primer curs d’Educació Primària. A partir de segon han fet tallers. Tant els contes com els tallers formen part d’una programació anual d’activitats del CEIP s’Alzinar  (en col·laboració amb el gabinet Skilat), que inclou accions de sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció  de la violència masclista en els centre educatiu, en el marc del projecte de coeducació.
Les activitats han anat a càrrec d'en Jaume Brunet i n'Elmer, i s’han desenvolupat durant tota la setmana al voltant del 25N.



Educació Infantil (28 novembre) han treballat el conte “Caputxeta forçuda”, a partir d’un conte clàssic s’identifiquen els estereotips.
L’alumnat de primer de Primària (28 de novembre) ha participat de l’activitat “Contes per l’igualtat”, en el que es seleccionen contes amb base educativa o es reconstrueixen contes clàssics per identificar els estereotips que contenen. 
El segon curs (23 novembre) ha dut a terme el taller “El poble necessita...”, amb l’objectiu d’observar l’idea que tenim
de l’organització social de les tasques.
A tercer i sisè (23 novembre) realitzaren el taller “Corre com una nena”, una activitat per a descobrir expressions sexistes i qüestionar-les i cercar formes d’utilitzar llenguatge inclusiu i respectuós.
Els nins i nines de 6è van treballar “El meu conte” amb l’objectiu d’explicitar els models inculcats i veure que poden modificar-los i millorar-los.
 

 Clica per veure el vídeo

Pel que fa al CEIP s’Auba , a més de les activitats dutes a terme a cada aula, tots els alumnes participaren de la mateixa activitat per a fer visible la seva aportació a la diada del 25 de novembre per l’eradicació de la violència contra les dones.

"NO DEIXIS QUE ET TALLIN LES ALES", fou el lema per expressar la intenció de deixar de fer mal a les dones, per això ho simbolitzaren amb dues grans ales fetes de "plomes" de colors blaus ,roses, cels i liles,  pintades per cada uns dels alumnes i després col·locades de manera que semblessin dues ales de veres. A les imatges podeu veure com ha quedat de bé.  Una temptació per a fer-se una fotografia ben vistosa!

 

 

A l’IES de Capdepera, amb un departament de coeducació molt actiu, també s’han celebrat moltes activitats al voltant del 25N. Així el passat divendres, dia 25N tingueren un dia ple de referències i activitats relacionades amb la commemoració del “Dia Internacional per la eliminació de la violència contra les dones”.  Unes alumnes van llegir el manifest, i després del minut de silenci per les 66 dones assassinades enguany, es varen projectar els vídeos que havien preparat la Comissió de Coeducació i l'assemblea d'estudiants de l'IES.





 
A més, els alumnes de 1r d'ESO varen gaudir fent el taller "Igualment diferents" a càrrec de Víctor Uwagba.



Els alumnes de jardineria van fer precioses composicions florals amb tonalitats liles.



També han elaborat un original vídeo “Tancam finestres”. Una activitat conjunta de l’IES Capdepera, IES Portocristo, IES Mossèn Alcover, IES Felanitx i IES Puig de sa Font.

 Clica per veure el vídeo