Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 957

                                                                        

Després de setmanes de sequera i calor, molta calor, dia 18 d’agost va ploure. L’amenaça de les fortes pluges (es va activar el nivell d’alerta taronja) no es varen materialitzar en el nostre municipi, per bé que hi va haver precipitacions que duraren poc temps. Segons l'AEMET s'enregistraren 4,5 mm a l'estació de Capdepera. A altres indrets propers sí que va ploure amb intensitat i causà inundacions puntuals.
 

Aquesta és la seqüència que marcà l’arribada del la tempesta des del nord de l’illa. Afortunadament, sembla que no hi hagué danys important, tot i que s’havien pres mesures de prevenció, com ara netejar les reixes dels desguassos dels punts on se sol acumular l’aigua. Això sí, aquest canvi de temps s'ha fet notar en les temperatures màximes i ha provocat certa inestabilitat atmosfèrica.
 

Una imatge curiosa han estat uns núvols espectaculars, anomenats mammatus associats a les fortes tempestes del nord de les illes! En aquest cas, es tracta d’una imatge publicada a IB3 i captada a Capdepera. La de la portada és de Cumberlenge, presa al passeig marítim de Cala Rajada.
 

Imatges de Facebook