Aquesta setmana s'han reunit Carmen Corraliza, regidora de medi ambient, els tècnics de l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament de Capdepera, la presidenta i vicepresidenta de l'Associació de veïns de Costa de Canyamel amb els tècnics d'IBANAT i del servei forestal de la Conselleria de Medi ambient, per revisar les actuacions que es duen a terme i acordar les actuacions properes a realitzar amb l'objectiu de prevenir els incendis forestals.

La costa de Canyamel està catalogada d'alt risc d'incendi i per això, l'Ajuntament de Capdepera conjuntament amb el servei de prevenció d'incendis de la Conselleria de medi ambient i IBANAT estan realitzant actuacions per a la prevenció dels incendis forestals.

L'Ajuntament va aprovar el pla d'autoprotecció de Costa de Canyamel que contempla les mesures que es van duent a terme.
S'ha acordat realitzar durant el mes de gener una formació de mesures d'autoprotecció pels habitatges de la Costa de Canyamel. A més, l'Ajuntament durà a terme la senyalització per facilitar l'evacuació en cas d'incendi i continuarà amb treballs de neteja de zones verdes municipals i requerint la neteja de solars privats.
Per part d'IBANAT s'estan realitzant treballs de neteja i conservació de la franja de defensa d'incendis forestals com activitat contemplada en el pla comarcal.