El passat dijous, 22 d'octubre, va tenir lloc una xerrada divulgativa al voltant de les espècies exòtiques i invasores a càrrec del professor de l'Àrea d'Ecologia de l'UIB Dr Samuel Piña.
D'una forma clara i senzilla va definir el concepte d'espècie al·lòctona i invasora. Recordà que a Balears hi ha una arribada contínua d'espècies al·lòctones i com algunes d'elles arriben a alterar l'equilibri ecològic dels ecosistemes on arriben, tenint present que cada espècies té unes característiques pròpies com ara taxes de reproductivitat, adaptabilitat, agressivitat, etc...



Després de parlar d'aspectes generals passà comentar distints exemples, alguns molt coneguts, fent especial esment als que són presents a Capdepera. Entre els animals invasors que afecten Capdepera parlà del moscard tigre, el cranc americà, de les papallones del garballó i becut, les distintes serps o els crancs aranya i blau. També comentà altres animals com els "mapaches" que afecten a la Serra o la vespa asiàtica. 
Pel que fa a les plantes recordà el bàlsam, les atzavares, la figuera de moro o l'herba de les pampes. 



Un altre punt que comentà és la dificultat d'erradicar les especies invasores una vegada s'han reproduït o quan ha passat molt de temps, per tant cal actuar amb rapidesa quan se detecten. 

La xerrada celebrada al centre Cap Vermell, estava organitzada en el marc d'una sèrie d'activitats de la Universitat de les Illes Balears amb càtedra de medi ambient i turisme de Capdepera.