S'han cremat al voltant de 50 metres quadrats





Avui capvespre, dia 8 de juliol,  hem tingut un "petit" d'incendi al bosc de Cala Agulla, que ha cremat un total de cinquanta metres quadrats aproximadament.



Els socorristes de Cala Agulla van donar l'avís i ràpidament se va posar en marxa tots els equip de feina per sufocar l'incendi i coordinar les tasques de extinció del foc. El lloc concret de l'incendi ha estat el pinar proper a l'hotel s'Entrador i l'edifici de Cal Barques. A la imatge podeu veure el lloc exacte marcat per la columna de fum.



Com hem dit l'incendi ha estat ràpidament controlat, per tant l'àrea afectada ha estat petita malgrat ser una zona boscosa i l'aire que bufava. Un element clau en l'extinció ha estat la intervenció de helicòpter que ha fet una desena de descàrregues i ha ajudat a controlar la propagació de l'incendi. La facilitat de captació d'aigua des de la bassa d'aigua depurada de son Jaumell (devora can Gustavo) també ha ajudat. Al vídeo es pot veure la proximitat de les vivendes:






En han comentat que passaven pena per l'existència de dipòsits de combustible dels edificis propers, amb el perill que suposa.



Devers les sis l'incendi estava pràcticament apagat i se realitzaven descàrregues d'aigua amb mànegues per evitar que el foc es reproduís i refrescar la zona.  





De moment no ha transcendit la causa del foc. Segons lBANAT, l'incendi se verificà a les 16:10 i se valorà com a Nivell 0.



En l'extinció han Han intervingut els Bombers de Mallorca, l'Ibanat, Xarxa Forestal, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil de Capdepera i el servei de Salvament i Socorrisme. Una intervenció eficaç i coordinada que ha evitat major danys.



Així i tot, ha estat un bon ensurt.