Per mor d'una via d'aigua. Primers auxilis per les barques de Capdepera VIMA, Joven Mirmer, Penyal Roig i Myri i Salvament marítim amb l'helicòpter. Vídeo del rescat.


Salvament Marítim ha rescatat aquest dijous el vaixell pesquer 'Picaseu Segon'. La barca havia sofert una via d'aigua a unes 13 milles del sud-est de Capdepera, al voltant de les 10,30h i viatjava amb quatre tripulants a bord, segons ens han informat els mariners de Cala Rajada que han acudit en el seu auxili.

L'embarcació ha enviat l'avís d'auxili. La primera barca en arribar ha estat la VIMA, de Jaume Cuart, també hi han assistit l’helicòpter Helimer 205, amb base a l’aeroport de Palma, i les barques del bou Joven Mirmer, Penyal Roig i Myri, entre d'altres, que s’han desplaçat al lloc dels fets per col·laborar en el rescat.

El patró de l'embarcació explicava que el motorista era a baix arreglant el motor quan s'ha sentit un "clac" i en un moment ha entrat un braç de mig metre d'aigua. Ha pujat i ens ha dit "ens anam a fons". L'aigua ha arribat al motor gros. Han activat les bombes de que disposava l'embarcació però tot i això no bastava per treure tota l'aigua. L'helicòpter ha arribat amb promptitud i ha facilitat una bomba que ha aconseguit treure més aigua de la que entrava. 





 Gràcies a aquesta actuació, a l'auxili dels mariners de més aprop i als mateixos mitjans amb els quals contava la nau accidentada, el 'Picaseu Segon' ha aconseguit anar cap a Alcúdia per ser reparat, però l'ensurt ha estat gran i en moments s'ha temut el pitjor. El motor de l'embarcació no s'ha aturat en cap moment. 


Agraïm als mariners de Cala Rajada la informació facilitada.