L’aparcament de Cala Agulla te molta ocupació, especialment en els mesos d’estiu. Aquest espai fa 40 anys que funciona com aparcament malgrat trobar-se en una zona protegida.

Davant la possibilitat del tancament de l’actual pàrquing va sorgir el projecte d’ubicar aquesta infraestructura en una finca rústica propera. Ara, gairebé 4 anys després hem llegit que la promotora d’aquest nou pàrquing per Cala Agulla projectat en sòl rústic (polígon 9, parcel·la 84) desisteix de la construcció del pàrquing.  “ A finals de l’any passat l’entitat Zona Norte CR, va remetre a la Comissió Balear de Medi Ambient un escrit de sol·licitud d’arxiu  del procediment  d’impacte ambiental, necessari per a obtenir l’interés general”. El Govern va acceptar la sol·licitud i tancà el procediment.

A l’article es pot llegir que l’Ajuntament de Capdepera segueix cercant una alternativa. Atenent a les declaracions del batle de Capdepera, recollides pel diari “...l’idea és cercar una parcel·la, un solar on habilitar un aparcament que estigui ubicat fora de l’àrea natural”. Així l’ajuntament i la propietat de l’actual aparcament estudien com poder dur una “explotació conjunta en benefici general que pugui servir per a regular la situació” .

En l’actual temporada turística seguirà funcionant en l’actual situació, que qualifiquen "d’alegal" i es marquen com situació ideal  que el nou aparcament sigui una realitat en la propera temporada.

Cal recordar que els terrenys proposats es trobaven a una parcel·la rústica de 18.000 metres amb cabuda per 320 vehicles (l’actual te una capacitat de 450 vehicles). El 2019 el projecte, ara abandonat, va sortir a exposició pública el 2019 i  comptà amb algunes al·legacions com la del GOB, que de fet ha demanat el precinte de l’actual pàrquing ( es situa a un espai declarat ANEI, LIC i ZEPA).

Informació d'Última Hora
  

 Per la seva banda MÉS per Capdepera ha manifestat la seva opinió al voltant del pàrquing de Cala Agulla

"Pel que fa al desistiment per part de l'empresa promotora del projecte de pàrquing a Cala Agulla, que volia obrir al costat de l'actual, de de Més per Capdepera pensam que és complicat que una empresa privada arribi a aconseguir l'interès general del Consell de Mallorca. Excepte els casos específicament taxats per la llei, com ara usos d'habitatge o turístics, en els darrers anys la institució insular ve denegant bona part de les infraestructures per desenvolupar activitats econòmiques privades en rústic. A més, el fet que l'empresa que explota l'actual pàrquing no hagi pogut acreditar l'existència de drets adquirits sobre aquesta activitat tampoc ha ajudat.

Per tant, en la nostra opinió, la instal·lació d'un pàrquing legal pròxim a Cala Agulla passa perquè la iniciativa sigui pública, és a dir, instada per l'Ajuntament, qui prèviament hauria de dur a terme una modificació puntual de les normes subsidiàries per donar aquest ús a algunes de les finques pròximes. En aquest cas, augmentarien les possibilitats de que el projecte passi tots els tràmits mediambientals i d'interès públic.

Des de Més per Capdepera apostàvem perquè, aprofitant la tramitació de l'ampliació del Parc Natural de Llevant, es permetés l'obertura legal d'un pàrquing allà on hi ha l'actual. Però ateses les dificultats perquè aquesta proposta aconsegueixi els informes mediambientals favorables, unides a la impossibilitat de que s'atorgui l'interès general a una iniciativa privada, fa que l'única alternativa viable sigui que l'Ajuntament es posi al capdavant i tramiti el projecte com a iniciativa pública".