Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1078
Amb un exposició la presentació d'un llibre i sense perspectives de la reapertura de la línea


Cent anys separen aquestes dues imatges.




Dia 16 de juny es compliren 100 anys de l’arribada del ferrocarril a Artà. Un esdeveniment que FERROCAIB ha volgut celebrar aquest esdeveniment tan important juntament amb els ajuntaments de la comarca (excepte Capdepera, que no hi ha participat) i SFM. Per això es presentà el llibre El ferrocarril de Llevant, cent anys del tren Manacor – Artà” i l’exposició itinerant que recorrerà tots els pobles de la comarca. Aquest acte recorda la historia i el patrimoni del passat i reivindica la seva preservació futura i el retorn del ferrocarril a la nostra comarca. FERROCAIB vol dedicar aquest acte a tots aquells ferroviaris que feren possible que el ferrocarril for un element clau per a la comarca. Un transport estimat per a la població i un element de cohesió social i dinamització econòmica.



l'Ajuntament d'Artà ha creat un logotip per a l'ocasió, tot i que el batle, Manolo Galán, ha claudicat en la reivindicació del tren davant l'administració autonòmica.


El llibre, escrit per Joan Carles Salmerón és de bella factura.
A l’acte s’estregà una pintura commemorativa als patrocinadors.


FERROCAIB vol agrair a Joan Carles Salmeron - CET TERMINUS l’edició del llibre, la preparació de l’exposició i la col•laboració de en Toni Sanchis , Carlos Olmo i Maria Antònia Fernández els quals han aportat al seva visió sobre aspectes diversos de la història. I a totes aquelles persones que han aportat material fotogràfic o documental, especialment a l’arxiu de Serveis Ferroviaris de Mallorca.