Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1223
Mae de la Concha ha recordat el suport a la vaga que varen fer els pescadors el passat 4 de juny en contra del reglament europeu, que ha qualificat d'injust i desmesurat




Com a conselleria, ha dit, "farem tot el possible per demostrar al Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación d'España la singularitat i la sostenibilitat de la pesca de les Balears. Les Balears compten amb 1500 quilòmetres de costa i 34 barques d'arrossegament. Catalunya i València tenen els mateixos quilòmetres i 420 barques".

També manifestà que: 

"LA GSA5, zona del Mediterrani a la que pertanyen les Balears, ja ha reduït l'esforç pesquer un 35%. El 40% que vol aplicar Europa fins al 2025 seria un cop de gràcia al sector pesquer"

"La reducció d'esforç i les 11 reserves marines han donat bon resultat en biodiversitat"

"Esteim conveçuts que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació donarà un tracte diferenciat a les Balears. Reclamam un tracte just"

"L'Estat ha de diferenciar per zones i no aplicar el reglament per igual a les 5 zones de la Mediterrània. Això ens perjudicaria enormement"

"La conselleria aportarà estudis per demostrar l'efectivitat de la reducció de l'esforç i també la sostenibilitat de la pesca de les Illes"

"És fonamental incentivar el consum de peix divers i local, també recuperar espècies ara poc consumides"