Reproduïm l'entrevista que Cap Vermell li va fer al número 95 de la revista, el novembre de 1988.



Antoni Alcover Femenias, conegut com Toni "des Mar Azul", ens va deixar fa uns dies. Empresari gabellí que va ser regidor i batle de l'ajuntament de Capdepera entre els anys 1988 i 1991. 

Abans d'iniciar el ple ordinari de l'Ajuntament de Capdepera, de dia 3 de juny, se va fer un minut de silenci en el seu homenatge, com a regidor durant tres legislatures ( des de 1979  a 1995) i batle (1988 a 1991) del municipi.



El senzill i emotiu acte de comiat va comptar amb la presència de familiars, amics, personal de l'Ajuntament i tots els batles. L'actual batle, Rafel Fernández, inicià l'acte amb unes paraules elogiant la seva figura, el seu caràcter conciliador, el seu tarannà com cap dels treballadors municipals i el seu esperit de servei al municipi.  Recordà que "eren uns anys on tot estava per fer. Durant la seva batlia es realitzaren gestions i millores importants a l'urbanisme local, com foren: la definició de zones preservades a Cala Agulla i Canyamel, el local de la tercera edat del Carrer Pizarro, sol·licitar la carretera de circumval·lació de Capdepera, el projecte de la plaça dels pins amb l'oficina de Turisme, l'avinguda Mediterrani, la millora d'Elionor Servera, el projecte d'embelliment de Cala Agulla i la seva font. També aspectes culturals com el certamen de pintura Vila de Capdepera, l'adquisició del Teatre municipal, i una llarga llista d'iniciatives." També recordà que "Antoni Alcover fou un empresari del sector turístic que des de 1979 a 1995 dedica part del seu temps personal a la vida política d'aquest municipi. Fou durant tres legislatures, en els primers consistoris democràtics, en les que un grapat de gent il·lusionada de diferents ideologies treballaven de forma conjunta pel benestar comú".
Per acabar llegí la nota publicada el 28-10-1988 al Manacor Comarcal escrita per Jato, que feia referència a la seva presa de possessió com a batle.
En nom de tot el consistori donà el més sentit condol a tota la seva família i amics.


Acte seguit, en nom de tots els batles democràtics presents a la Sala, en Salvador Moll, recordà que En Toni era un inquer vingut a Cala Rajada que es casà a amb na Bettina i regentà l'hotel Mar Azul. S'implicà en la política local per a fer coses  pel poble. "Tenia clar que l'Ajuntament esta per servir al poble. Si s'havia de modificar la llei per bé de la majoria  se feia" recordà que va ser una persona volguda i estimada.

L'acte acabà amb un minut de silenci i un fort aplaudiment en el seu honor.

Des de Cap Vermell ens afegim donant el nostre sentit condol a la família i amics. Descansi en pau.





Nota de redacció:

En el nº 94 de Cap Vermell, corresponent al mes d'octubre de 1988, publicàvem la noticia (a la secció plaça des Sitjar) de la presa de possessió d'Antoni Alcover com a batle de Capdepera i el mes següent ( novembre de 1988) publicàvem una extensa entrevista amb ell. Aquí teniu la notícia del nomenament de batle i un enllaç per si voleu llegir l'entrevista (pàgines 1o a 14 de la revista nº 95).