Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1665
Tretze adults varen rebre el sagrament de la Confirmació de mans del sr Bisbe



El passat dissabte 22 de maig, vigília de la festa de Pentecosta, tretze adults varen rebre el sagrament de la Confirmació a la parròquia de Cala Rajada. La missa fou presidida pel Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, i concelebrada pel rector Mn. Francesc Bernabeu, Mn. Pere Orpí i Mn. Josep Ramón Ortega, exrector de les nostres parròquies. El grup d'adults, acompanyats en tot moment pels padrins joves, família i amics, estava format per persones de procedències molt diverses: Cala Rajada, Capdepera i altres pobles de Mallorca; Colòmbia, Alemanya, Cuba, Portugal i Brasil. A la celebració, que es va fer fora de l'horari habitual de misses a causa l'aforament limitat, també hi havia una comunitat de feels en representació de les dues parròquies del municipi. La Coral Verge del Carme també hi fou present donant solemnitat a l'ofici religiós.

 
El ritu de la Confirmació es va iniciar just després de la proclamació de l'Evangeli. La litúrgia té aquests moments. Primer un ministre sagrat o el responsable de la catequesi presenta els qui han de ser confirmats al Bisbe. Tot seguit hi ha l'homilia i es fa la renovació de les promeses del Baptisme. Renovada la professió de fe, arriba el moment central del ritu. Comença amb una imposició de mans pel Bisbe i els sacerdots que l'acompanyen sobre els confirmands. Aquest gest d'arrel bíblica expressa el descens de l'Esperit en la persona. Després hi ha l'administració del sagrament. El Bisbe, untant el dit polze de la mà dreta amb el sant crisma -que és un oli perfumat i consagrat en la missa crismal-, ungeix el front del confirmand fent el senyal de la creu i diu: Rep el signe del do de l'Esperit Sant. L'Església ensenya que per aquest sagrament el cristià, és a dir, l'ungit, rep en plenitud l'Esperit Sant i participa més de la missió de Jesús i de l'Església, i està cridat a desprendre la bona olor del Crist a través de les bones obres.

 


Tota la celebració es desenvolupà en un clima espiritual i agradós. El Bisbe, per la seva part, encoratjà als confirmats a ser creients coherents amb la fe en Crist i mostrà un tarannà molt proper amb la gent, cosa que tots els presents han destacat notòriament. La festa es tancà amb l'entrega d'una Bíblia a cada confirmat i una foto de grup.