Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1247
Es consolida la tendència a la baixa de la pandèmia,  en totes les Illes Balears




Seguim comparant les dades de la COVID a la nostra comarca, i podem constatar la minva del nombre de casos actius a la nostra comunitat autònoma (comparativa amb les dades de la Conselleria de Salut de dia 6 de maig 2021). La xifra de casos actius de dia 20  de maig de 2021 és de 1.013 casos actius a les Illes Balears. Per Illes a Mallorca s'han enregistrat 856 casos actius, a Eivissa 90 casos actius, a Menorca 62 casos actius i  a Formentera 5 casos actius. Tot confirmats amb PCR positiva. Aquestes xifres suposen una consolidació de la disminució que s'inicià fa setmanes.



Pel que fa a la  Comarca de Llevant les xifres dels nostres municipis també mostren aquesta tendència, malgrat increments puntuals l'evolució general és bona, és a dir que disminueix el nombre de casos en tots els municipis:

Municipi Casos actius Altes acumulades Defuncions 
Capdepera 7 315 4
Artà 4 302 0
Son Servera 28 424 6
Sant Llorenç 6 236 2
Manacor 31 2038 24


En general aquests nombres suposen un disminució notable a tots els municipis, més la bona noticia és que no s'han produït noves defuncions en el darrer període.  A Capdepera passem de 12 a 7 casos i, segons ens han comentat la darrera setmana no s'ha ressenyat cap cas nou, senyal d'una evolució favorable de l'epidèmia.

Un altre factor a tenir en compte és l'increment del ritme de vacunacions. moltes persones ja han rebut la seva segona dosi i malgrat l'embull de franges d'edat i tipus de vaccí, tot apunta que les persones més vulnerables i col·lectius de risc ja s'han vacunat o en breu rebran la seva segona dosi.



Tot plegat fa que s'hagi decidit passar al Nivell 1 de risc que significa un relaxament de les prohibicions, que resumidament queden així a partir de diumenge dia 23 de maig:



També canvien els criteris d'entrada a les Illes Balears;



Data de les dades: 20/05/2021

Font: Servei d'Epidemiologia. Direcció General de Salut Pública i Participació. Govern de les Illes Balears.