Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1685



A partit de dia 19 de maig s'han posat en marxa noves línies a la zona de Llevant que afecten al nostre municipi. En concret funcionen les línies  416, 422, 423 i 424. 
 

Noves línies d'autobús al Llevant:

416 Portocristo - Cala Romàntica - Manacor

422 Cala Mesquida - Cala Rajada

423 Cala Provençals - Cala Rajada

424 Cala Rajada - Portocristo

Tota la informació a https://bit.ly/3omGcYo

 D'aquestes línies estivals ressenyar les dues internes del municipi. La que uneix Cala Rajada amb Cala  Provençals (ruta i horaris):





La línia de Cala Rajada a Cala Mesquida (ruta i horaris):





La línia que uneix Cala Rajada amb Porto Cristo (ruta i horaris):



Clicant les imatges podeu veure o descarregar els horaris (PDF)




Més connexions en transport públic a la comarca de Llevant
El dia 19 de maig es posen en marxa noves línies de bus interurbà

El transport públic interurbà està en constant evolució. Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través del Consorci de Transports de Mallorca, donem resposta a les necessitats de mobilitat dels usuaris i adaptem el servei a cada moment. En aquest sentit, l’actual context motivat per la pandèmia del COVID-19 provoca que les línies de bus d’aquesta temporada d’estiu hagin de començar de forma escalonada.

L’obertura de nombrosos establiments d’allotjament turístic a la comarca de Llevant, prevista per a les pròximes setmanes, comporta la necessitat d’ampliar el servei de bus. Per aquest motiu, el dimecres 19 de maig entren en funcionament quatre noves línies i es reforça el servei d’altres que estan actualment en funcionament. D’aquesta manera, tant els residents que per motius laborals es desplacin a la zona de llevant, com els visitants que arribin aquest estiu, es podran moure fàcilment amb el bus interurbà.

Tres d’aquestes noves línies tenen la seva capçalera a Cala Rajada, connectant aquesta població amb Cala Mesquida (línia 422: 12 serveis d’anada i tornada de dilluns a diumenge), amb sa Pedruscada, es Carregador, Font de sa Cala i Provençals (L423: 13 serveis d’anada i tornada de dilluns a diumenge), i amb tot l’eix costaner cap al sud: Canyamel, Son Servera, Cala Bona, Cala Millor, sa Coma, s’Illot i Portocristo (L424: 12 serveis d’anada i tornada de dilluns a diumenge).

També inicia servei la nova línia 416, que unirà Portocristo i Manacor circulant per Cala Anguila, Cala Mendia i Cala Romàntica, amb 7 serveis d’anada i tornada de dilluns a divendres, i 6 els dissabtes i diumenges. Aquesta línia estarà coordinada horàriament a les parades de Manacor “Molí – Hospital” per enllaçar amb Palma a través de la línia 401.

Aquestes noves línies estaran operatives durant tota la temporada d’estiu fins el 31 d’octubre.

Per altra banda, a la línia 401, amb l’objectiu de facilitar mitjançant transport públic l'inici de la jornada laboral abans de les 7.00 h a la zona costanera de Portocristo, s'Illot, sa Coma i Cala Millor, s'afegeix una nova sortida a les 5.55 h entre Manacor i Cala Millor, de dilluns a dissabte.

La línia 414, que uneix Cala Murada i Cales de Mallorca amb Manacor, amplia la seva oferta amb un increment notable del nombre diari de serveis d’anada i tornada: de 5 a 7 de dilluns a divendres, de 4 a 6 els dissabtes i de 2 a 6 els diumenges. Igual que en el cas de la nova línia 416, tots els serveis tendran coordinació horària amb la línia 401, a les parades "Molí – Hospital" de Manacor, per facilitar les connexions amb Palma.

Així, el transport públic interurbà reforça el servei a la comarca de Llevant, no només amb la creació de noves línies i amb l’ampliació d’horaris, sinó també oferint més informació a l’usuari. En aquest sentit, des de principis d’abril es disposa d’una nova oficina del TIB a Manacor, oberta de dilluns a divendres amb horari de 9.00 h a 13.00 h i de 15.00 h a 18.00 h, situada al costat de les parades "Molí – Hospital". A més, està previst obrir pròximament dos nous punts d’atenció a l’usuari a la zona: un a Portocristo i l’altre a Campos.

L’empresa operadora del servei de tota la zona de llevant i migjorn de Mallorca l’ofereix l’empresa Caldentey – Sagalés des del passat 1 de gener, data en què va entrar en funcionament el nou servei de transport públic interurbà a tot Mallorca.

Per a més informació de les noves línies podeu consultar la secció corresponent: 422423424416.