Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1338

 

Mentre a la premsa nacional sentim dir que després de les vacances de Pasqua esta previst que hi hagi una quarta ona de contagis per COVID (malgrat tot són especulacions de l’abast de l’increment que es preveu). A les Illes Balears les xifres, malgrat créixer lleugerament, mantenen uns valors semblants l’anterior període descrit (recordem que les darreres dades comentades són de dia 25 de març).

Tots els professionals coincideixen que unes setmanes després de les vacances serà quan comenci a notar-se els efectes de la quarta ona. El cert és que les xifres han deixat de banda la tendència descendent que mantenia el darrer mes.

 

Centrant-nos en les Illes Balears des del dia 25 de març hi ha un increment de gairebé un 10% dels casos actius, hem passat de 1230 a 1328. Una dada a tenir en compte és que en aquest període ha hagut una defunció, per tant hem de lamentar 780 finats per la COVID.

Per illes, Mallorca segueix essent la de major incidència amb 1119 casos actius (amb 666 defuncions acumulades), Eivissa 151 casos actius (amb 81 defuncions), Menorca 45 casos actius (28 defuncions) i Formentera amb 13 casos actius (5 defuncions). A totes les illes creix lleugerament el nombre de positius amb PCR.

A la Comarca de Llevant tots els municipis incrementen el nombre de positius (excepte Sant Llorenç, on baixa). Aquestes són les xifres:

 

Municipi  Actius amb PCR Altes Finats 
Capdepera 14 284 3
Artà 8 288 0
Son Servera 20 372 3
Sant Llorenç 4 213 2
Manacor 66 1.909    23


A Capdepera puja un cas; a  Artà hi ha 5 casos més; a Manacor i Son Servera es duplica el nombre de positius, i a Sant Llorenç baixa un cas. Recordem que les comparacions són respecte a dia 25 de març. 

Pel que fa a les vacunacions les xifres encara són baixes, però davant les manifestacions dels polítics que auguren un increment exponencial del nombre de vaccins que arribaran en els propers mesos sembla que hi ha marge per l’esperança. Així i tot veurem com evoluciona la pandèmia en el nostre país i  en els països emissors de turisme, de cara la propera temporada turística.

 

Font: Servei d'Epidemiologia. Direcció General de Salut Pública i Participació. Govern de les Illes Balears